Когато кажеш А“, трябва да кажеш и Б“. Защото беше

...
Когато кажеш А“, трябва да кажеш и Б“. Защото беше
Коментари Харесай

Валя Войкова: Когато кажеш „А“, трябва да кажеш и „Б“. Защото беше чуто само мнението на Божков

„ Когато кажеш „ А “, би трябвало да кажеш и „ Б “. Защото беше чуто единствено мнението на Божков и ние почваме да си мислим някакви международни конспирации. “ Така журналистката Валя Войкова разяснява днешната акция против офиси на Васил Божков и държанието на полицията самия предприемач.

„ Ако създадем една дребна ретроспекция – 90-те години бяха по този начин наречения пост социалистически интервал и началото на по този начин наречения преход, където се случваха няколко доста значими неща. Едното е основаването на групировките и на преразпределението на пари и власт. Това беше при започване на 90-те. Какво се случи до ден-днешен – огромна част от хората, които бяха в сенчестия бизнес и групировките не са измежду живите. Но защото по това време господин Божков беше ослепителен представител не на групировките, а на времето, той е може би един от най-дълголетните, желаем му здраве. Мисълта ми е, че въпросите са два – завърши ли преходът и каква част от прехода са тези хора, тъй като доста предприемачи желаеха да осветлят бизнеса си, да се занимават с легални неща. И вторият е тези фигури каква част от този роман са. Защото те имат и информация и мемоари. Но толкоз години нямаме отговор на този въпрос “, уточни тя

„ Ако би трябвало да приказваме за някаква непорочност на информацията, в случай че погледнем през днешния ден обстоятелствата, две имена изплуваха в публичното пространство – на Алексей Петров и на Васил Божков. Заради медиен напън сутринта след започването на акцията Министерство на вътрешните работи изпратиха прессъобщение до медиите, че се правят обиски на територията на София в парцели на Васил Божков, свързани с убийството на Алексей Петров. След това Божков даде един доста бърз брифинг, на който сподели неговата позиция. Министерство на вътрешните работи и институциите, които са забъркани в днешната акция, трябваше да излязат и то бързо, с цел да изнесат информация защо иде тирада. Защото това основава предпоставки за спекулации, за измисляне на истории, медиите да си фантазират някакви неща. Моят укор е, че когато кажеш „ А “, би трябвало да кажеш и „ Б “. Защото беше чуто единствено мнението на Божков и ние почваме да си мислим някакви международни конспирации “, съобщи още журналистката.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР