Когато известните разкажат за борбите си с различни медицински състояния,

...
Когато известните разкажат за борбите си с различни медицински състояния,
Коментари Харесай

Коварната множествена склероза: Симптомите и звездите, които се борят със заболяването

Когато известните опишат за битките си с разнообразни медицински положения, това има необикновено влияние.

Например, доста хора в действителност не знаеха за заболяването на Паркинсон, до момента в който Майкъл Дж. Фокс не стартира да приказва за диагнозата си.

Когато една звезда споделя информация за заболяване, това способства доста за повишение на осведомеността на обществото, както и за това хората, които страдат от същото заболяване, да се усещат по-малко сами.

Множествената склероза или Министерски съвет е относително постоянно срещано неврологично заболяване, което визира доста младежи по света.

Няколко известни персони разкриха своите диагнози за Министерски съвет и споделиха по какъв начин това се отразява на живота им.

Прочетете по-долу, с цел да научите повече за заболяването и за известните персони, които живеят с нея.
Множествена склероза
Множествената склероза е доживотно неврологично положение, което може да пристигна с необятен набор от признаци, които варират от човек на човек. Това е автоимунно заболяване, което значи, че имунната система на тялото неправилно нападна здрава част от тялото. В този случай това са мозъкът и гръбначният мозък.
Диагноза
Министерски съвет нормално се диагностицира, когато човек е на 20 или 30 години, само че признаците могат да стартират да се демонстрират на всяка възраст. Това е най-често срещаното увреждане измежду младежите в Съединени американски щати. Жените са два или три пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с Министерски съвет, в сравнение с мъжете.
Различна тежест
Въпреки че признаците, породени от Министерски съвет, могат да бъдат доста изтощителни, някои хора изпитват доста по-леки последствия от заболяването. В доста случаи е допустимо признаците да се лекуват и да се усъвършенства качеството на живот.
Прогноза и лекуване
Самата множествена склероза не е съдбовно заболяване, само че може да докара до други здравословни затруднения, които могат да понижат продължителността на живота с 5 до 10 години. Въпреки това, с помощта на лекуването и медикаментите, предстоящата дълготрайност на живота наподобява се усъвършенства.
Симптомите
Министерски съвет е неврологично заболяване, тъй че постоянно визира сетивата и придвижването на индивида. Някои от най-често срещаните признаци включват затруднено вървене, замъглено зрение и проблеми с салдото и координацията. Други постоянно срещани признаци включват отмалялост, изтръпване, мускулни конвулсии, вдървеност и проблеми с контрола на пикочния мехур. По-напредналите когнитивни признаци включват усложнения с мисленето, ученето и планирането.
Двете вариации
Множествената склероза може да се развие по два разнообразни метода. Някои хора я изпитват на прояви, като признаците стават по-тежки и по-късно изчезват, последвани от рецидиви. Алтернативата е мудна и постоянна линейна градация на признаците.
Рецидивираща множествена склероза
Около 80% от хората с Министерски съвет са диагностицирани с рецидивиращ вид. Симптомите се появяват без предизвестие и могат да се влошат за интервал от дни, седмици или месеци. След това те стартират да избледняват и положението на индивида да се усъвършенства. Този интервал на ремисия може даже да продължи години.
Рецидив и ремисия
Симптомите се завръщат още веднъж на по-късен стадий, наименуван рецидив, евентуално по-лош от предходния. Тези рецидиви нормално са инцидентни, само че от време на време могат да бъдат свързани с интервал на заболяване или стрес. Хората с рецидивираща Министерски съвет постоянно развиват втория вид Министерски съвет, откакто живеят с заболяването години или десетилетия. Това значи, че признаците са по-последователни и постепенно се утежняват с времето.
Прогресивна множествена склероза
Само към 10% от хората с Министерски съвет стартират своето пътешестване с прогресивната форма на болестта. Това значи, че техните признаци последователно се утежняват след диагностицирането и няма интервали на ремисия и рецидив.
Знаменитости с множествена склероза
Сега дано да разгледаме историите на звездите, които описаха за персоналните си битки, до момента в който живеят с диагнозата си MС.

Ема Колфийлд

Ема Колфийлд, известна с присъединяване си в хитови излъчвания като „ Бъфи, килърката на вампири “ и „ WandaVision “, разкри, че е болна от Министерски съвет в изявление за Vanity Fair. Тя получи диагнозата през 2010 година и я пази в загадка повече от десетилетие, само че реши, че е подготвена да разкрие за положението си. Актрисата за първи път осъзнава, че нещо не е наред, когато стартира да изпитва изтръпване в едната страна на лицето си. Тя получила позвъняване от своя доктор след ядрено-магнитен резонанс и била шокирана да научи, че има Министерски съвет. В началото новината за нея била опустошителна. „ Ето какво се случва. На работа съм. Дори не мога да действам. Просто се пробвам да се сдържа. " Тя продължава: " Помислих си: " Умирам ли? Колко неприятно? Какво се случва? Бях толкоз смазана и много истерична. "
Когато Колфийлд се помирява с диагнозата си и стартира лекуване, тя продължава да работи и взема решение да резервира положението си в загадка. Мотивите ѝ били, че ще получава по-малко работа като актриса, в случай че се знае, че има Министерски съвет.

„ Вече има доста аргументи да не се наемат хора, аргументи, които множеството артисти даже не знаят. „ Приличаш на някогашната ми приятелка… Твърде ниска си. Твърде висока си. Изглеждаш злобна. Изглеждаш прекомерно хубава.. Нямаш подобаващия цвят на очите. Знаех, че в случай че приказвам за това, просто ще спра да работя. Това е. "

Колфийлд обаче трансформира решението си в този момент, когато към този момент има щерка от брачна половинка си Марк Лесли Форд. Тя сподели пред Vanity Fair, че не желае повече да крие диагнозата от щерка си и хората.

Джон Кинг

Джон Кинг от CNN беше прям по време на сегмент от „ Inside Politics “ на 19 октомври 2021 година, обсъждайки имунизациите против COVID-19, в който той разкри, че има множествена склероза. „ Ще споделя загадка, за която в никакъв случай не съм приказвал до момента. Имам множествена склероза. Така че съм признателен, че всички сте имунизирани. “

Кристина Апългейт

Актрисата Кристина Апългейт беше диагностицирана през 2021 година на 49-годишна възраст. Тя сподели на почитателите си в Twitter, че това е бил чудноват и сложен път. Епългейт туитна, че е добре подкрепена и има другари, които също страдат от болестта. Министерски съвет може да бъде извънредно непредсказуемо и Апългейт сподели, че е била посъветвана „ да предприеме нужните дейности “ . Тя помоли за усамотение, до момента в който се оправя с новата си обстановка.

Селма Блеър

Селма Блеър беше диагностицирана с Министерски съвет през 2018 година, когато е в средата на четиридесетте. Звездата от " Жестоки планове " (1999) сподели, че е изпитвала признаци от години, само че нейният невролог почнал да го приема на съществено едвам когато тя безусловно паднала пред него. Блеър самоуверено показа своя опит с заболяването в " Добро утро, Америка “. Тя се появи и на аления килим на Оскарите през 2019 година със своя бастун по поръчка. Блеър споделя, че се бори с изтръпване, компликации при говорене и придвижване на левия си крайник, и влошаващо се мързеливо око.

Селма Блеър направи шокиращо известие на 17 октомври 2022 година, че ще се отдръпна от шоуто „ Dancing stars “ заради заболяването. 50-годишната актриса разкри, че решението ѝ е да даде приоритет на личното си здраве. „ Знаете, че съм била следена и съм в контакт с моите лекари през целия този развой “, сподели Блеър на своя сътрудник в танците Саша Фарбър в авансово записан пакет. „ Направих ЯМР и не мога. Не мога. Не мога да продължа със надпреварата. “ Тя продължи: „ При хронично заболяване имате специфични съображения и тялото ми несъмнено понася удари “, изясни тя. Блеър също сподели в ефира, че е значимо за нея като майка и като обществена фигура да покаже, че " от време на време има обективни последици за всеки късмет, който поемеш ".

Джейми-Лин Сиглер

Джейми-Лин Сиглър е диагностицирана с Министерски съвет, когато е единствено на 20 години и участва в хитовия сериал на HBO „ Семейство Сопрано. “ Сиглър показа положението си с обществеността едвам когато беше на 34 години, заявявайки, че е крила дълго време.

Сиглър сподели пред Glamour: „ Мислех, че това значи инвалидна количка; Мислех, че това значи, че животът ти е приключил. И по този начин започнаха моите съвсем 15 години на отказване или неприемане, че това е нещо, което е част от живота ми, тъй като не желаех да имам вяра, че това ще бъде бъдещето ми. “ Тя съумява да се помири с диагнозата си и споделя, че към този момент се усеща добре. Получава лекуване два пъти годишно и щастливо отглежда двете си дребни деца.

Джак Озбърн

Джак Озбърн, наследник на известната рок звезда Ози Озбърн, беше диагностициран с Министерски съвет единствено седмици след раждането на щерка му. Той ненадейно губи зрението на лявото си око и отива на ядрено-магнитен резонанс, който демонстрира лезии на мозъка и гръбначния му дирек. Зрението му се завърна, само че най-голямата битка на Озбърн е с депресията. Това е постоянно срещан непряк резултат на Министерски съвет. Той споделя, че прочувствената страна на заболяването е най-трудната част, само че той се пробва да се поддържа жизнен, като остава деен. Той основава риалити шоуто „ Ozzy & Jack’s World Detour “ с татко си, който има заболяването на Паркинсон, само че в предишното е бил неправилно диагностициран с Министерски съвет.

Алън и Дейвид Осмънд

И Алън Осмънд, и синът му Дейвид са били диагностицирани с множествено склероза. И двамата живеят съгласно мотото на Алън: „ Може да имам Министерски съвет, само че Министерски съвет няма мен. “ Алън беше заставен да спре да работи заради признаците си. Той беше диагностициран рано с по-рядката прогресивна форма на Министерски съвет. Дейвид почнал да изпитва признаци като загуба на зрение и болежка в цялото тяло, когато бил на 26 години. Той не разпознава заболяването незабавно, тъй като признаците му са разнообразни от тези на татко му, само че скоро по-късно и той е диагностициран с Министерски съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР