Когато използвате , вие очаквате, че тя ще направи това,

...
Когато използвате , вие очаквате, че тя ще направи това,
Коментари Харесай

Мога ли да забременея, когато съм със спирала?

Когато употребявате, вие очаквате, че тя ще направи това, за което е предопределена - да предотвратява бременност. Но никой контрацептив не е 100 % ефикасен, даже и необикновено надеждното вътрематочно устройство, наречено серпантина.

Нека да обясни: Вътрематочната серпантина (ВМС) е тип обратима контрацепция. Тя съставлява малко Т-образно устройство, което се слага в матката ви за избран интервал от време и служи за попречване на бременност.

Съществуват два съществени типа с: хормонална серпантина, която освобождава хормона прогестин в матката и се слага за интервала от три и седем години и медна серпантина, която не съдържа хормони и може да се употребява за 10 години.

През първата година на приложимост по-малко от една на 100 дами, употребяващи серпантина забременяват и тази форма на контрацепция се смята за 20 пъти по-ефективна от хапчетата, пластирите и други. Специалистите въпреки всичко настояват, че съществува дребен късмет да забременеете, до момента в който сте със серпантина.

Ето кои са обстановките, при които има опция да забременеете, макар, че сте със серпантина:

Експулсия

Експулсията е " когато Военноморски сили се измести от мястото си в горната част на матката и се избута или към влагалището, или в най-долния сегмент на матката или шийката на матката. Това се случва при към един до три % от пациентките годишно и е по-често срещано, когато спиралата се слага незабавно след раждането.

Правили сте секс без отбрана директно преди този момент

Това е по-скоро проблем на медната серпантина. Ако вършиме секс преди слагането на спиралата, несъмнено, медта няма да бъде там, с цел да попречи на сперматозоидите да доближат задачата си. Това може да докара до нежелана бременност. Поради това, лекарите нормално слагат Военноморски сили по време на менструация. Друга причина е, че шийката на матката е малко по-разширена.

Минало е прекомерно дълго време

Малко евентуално е успеваемостта на вашата серпантина да спадне в даден миг. Спиралите се слагат за избран интервал от време, който обикнвено е в границите на няколко години. Извън тези интервали няма гаранция, че ще бъде ефикасна.

Какво би трябвало да извършите, в случай че забременеете със серпантина?

Свържете се с вашия гинеколог допустимо най-скоро. Първата му стъпка ще бъде да дефинира дали това е бременност вътре в матката или извънматочна. След това експертът открива дали спиралата е на място и я отстранява.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР