Когато изкачваш осемхилядници, не ти трябва време. Всичко, което преживяваш,

...
Когато изкачваш осемхилядници, не ти трябва време. Всичко, което преживяваш,
Коментари Харесай

Силвия Аздреева: На моменти се сблъсквах очи в очи със смъртта, но никога не се отказах

„ Когато изкачваш осемхилядници, не ти би трябвало време. Всичко, което преживяваш, е толкоз интензивно, аз няма да го не помни до края на живота си. Това, през което прекосих, въодушеви след това доста хора. Аз съм елементарна жена, само че с доста огромни фантазии, която в никакъв случай не е претендирала за планинар, само че преследвайки своите цели, прекосих през доста тежки моменти и обстановки. Дори на моменти се сблъсквах очи в очи със гибелта, само че в никакъв случай не се отхвърлих там, където мнозина го направиха “.

Това разяснява в „ Тази заран “ алпинистката Силвия Аздреева, която издаде книгата „ Да покориш себе си “.

Тя показа, че точно тези преживявания са я предиздвикали да напише книгата.

Тежко е човек да изкачи подобен връх и да слезе от него, сподели още тя

„ Борейки се да постигнеш това нещо в тези високи планини и рискови условия, ти точно покоряваш себе си “, сподели още Аздреева и благодари на спортния публицист Найден Тодоров, който е съавтор на книгата.

В нея алпинистката споделя за мотивацията. „ Мотивацията е нужна на всеки един от нас, даже в всекидневието му, мотивацията е най-водещото нещо. Без значение от кое място идват хората и без значение на каква възраст са, дали си мъж или жена, аз мощно имам вяра, че ние сме способни да реализираме безусловно всичко “, разяснява Силвия Аздреева.

Първата българка, изкачила осемхилядника, се прибра у нас

„ Когато за първи път видях Еверест през 2012 година в Тибет, не можех да допускам, че заставам пред най-високия връх на планетата. Тогава си помислих – какъв човек би трябвало да си, с цел да достигнеш най-високата точка на света, само че вътрешно в мен бушуваха някакви огньове, които 10 годни по-късно се разраснаха с изкачването на връх Ама Даблам. След това нещата потеглиха в напълно друга тенденция. Видях, че това е моята пристрастеност, която желая да преследвам “, споделя алпинистката.

„ Силно моля всеки човек да следва своята пристрастеност – задоволително мощни сме “, сподели още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР