Когато издигат статуи на знаменитостите, това обикновено е голяма чест.

...
Когато издигат статуи на знаменитостите, това обикновено е голяма чест.
Коментари Харесай

"Всички тук просто я наричат ​​Ангела Меркел": Скулптура XXL на гола жена привлича вниманието в Хамбург

Когато издигат скулптури на звездите, това нормално е огромна чест. Фреди Меркюри има такава на Женевското езеро в Швейцария, Анди Уорхол - на Юниън Скуеър в Ню Йорк, Брус Лий - в Хонконг.

Огромна статуя на гола жена обаче породи полемики в немския град Хамбург. Местните поданици се питат дали това е някогашния канцлер Ангела Маркел и изрично дават отговор – „ Няма кой различен да е “. Приликата е в действителност удивителна, разясняват немските издания.

Пищната жена е интронизирана върху резервоар до спектакъл, който получава обществено финансиране. Тя стои на номер 190 на Gaußstrasse в града и притегля погледите на доста минувачи.

„ Всички тук просто я назовават ​​Меркел. Кой различен може да е “, разяснява мъж от квартала.

„ Това е едно незабележително и неприятно направено създание “, споделя водачът на Християндемократическия съюз (ХДС) в Хамбург Денис Теринг.

“Нападките и осмиването на политици се одобряват добре от доста жители. Това способства за общото отчаяние от политиката, а оценките към политиката се занижават ”, добавя водачът на парламентарната група на ХДС Свен Хилшер.

Но дали гигантската статуя в действителност демонстрира някогашния канцлер?

„ Билд “ разяснява, че фигурата е била част от слагането на пиесата „ Смъртта на Дантон “ на Георг Бюхнер в Thalia-Theater в Хамбург. Тогава обаче е била без глава. Една от актрисите се е качвала върху нея и е поглеждала от горната страна.

Тялото на фигурата е било продадено на притежателя на комплекса от здания, към който принадлежи и театърът. А по-късно евентуално е била добавена главата на Ангела Меркел. Говорител на културната институция е безапелационен, че това не е политическо обръщение от тяхна страна.

Според някои издания скулптурата не е обвързвана с Меркел, а приликата е безспорна случайност.

Според Хилшер фигурата не трябва да бъде премахвана. " Бившият канцлер е обществена персона. Да я критикуваш, е демократично право. Свободата на изкуството обаче също има своите граници “, споделя той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР