Когато избираме автомобил, той трябва да пасва на нашето ежедневие.

...
Когато избираме автомобил, той трябва да пасва на нашето ежедневие.
Коментари Харесай

Филип Лазаров съветва: Как да изберем най-подходящия за нас автомобил

Когато избираме автомобил, той би трябвало да пасва на нашето всекидневие. Трябва деликатно да си създадем сметката къде ще пътуваме с него - извънградско или в града, с цел да решим какъв мотор е най-подходящ. Това сподели автомобилният специалист Филип Лазаров, основател на платформата bri4ka.com, в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ".

По статистика на Министерство на вътрешните работи, за 1 година броят на колите у нас се е нараснал с 4%. Според Лазаров, това не е знак за усъвършенствано стопански положение на българина, а че ние сме се фиксирали в автомобила си. “На първо място ни интересува да имаме кола, а преди приоритет ни беше да имаме личен апартамент или къща. Днес българинът ще живее чартърен, само че ще има возило ", показа основателят на bri4ka.com.

Тъй като няма никакви рестрикции за брой коли на глава от популацията, в сега всеки има колкото автомобила пожелае, сподели още Лазаров. “Ако преди едно 4-членно семейство имаше една кола, сега всеки от четиримата има личен автомобил плюс една остаряла кола, неизползваема, която обаче никой не желае да даде на вторични първични материали. Тя седи и запълва излишно място. Има коли за по 1000-2000 лева, а заплатата в по-големите градове към този момент надвишава тази стойност.Фирмите всеобщо дават заеми за коли и всичко това прави доста елементарно всеки от нас да има кола ", показа още Лазаров.

Данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че към 1,4 млн. автомобила, регистрирани в министерството, са с дизелов мотор. “Ние сме с много закоравяло мислене по отношение на дизела. От 90-те години насам постоянно търсим кола на дизел, само че когато се появи нов модел телефон на пазара, си го купуваме още на идващия ден. Това е абсурд.

У нас имаме схващането, че дизеловият автомобил постоянно е за предпочитане. Странно е, че даже младежите поддържат тази теза. Не можем да бъдем уверени, че кола на газ може да ни излезе по-изгодно. По-модерните коли са-икономични, само че по-чупливи. Навикът за дизел е надълбоко затвърден, само че не си даваме сметка какъв брой преференциален би бил дизелът за нас съответно. Винаги съм казвал, че при покупката на автомобил би трябвало да си дадем сметка какъв вид кола ще се впише най-добре в нашето самостоятелно всекидневие. Ако желаете да измиете зъбите си добре, даже да имате прелестен гребен, той няма да Ви свърши работа. Същото е и с другите типове коли ", даде образец автомобилният специалист.

Дизел се избира, когато се пътува извънградско. Бензиновите мотори са подобаващи, когато става дума за пътешестване в града. “Когато избираме автомобил, първо подхождаме прочувствено - сортираме какво ни харесва на външен тип. В това няма нищо неприятно. Ако задълбаем, би трябвало да го подберем съгласно работата, която желаеме да ни прави. Има два типа коли - които ни правят съответна работа и които ни доставят наслаждение. Когато имаме кола, която ни прави работа, можем да си изберем такава, която просто ни харесва. За градско пътешестване са подобаващи хибриди, електрически коли и бензин. За смесено каране - в и отвън града, можем да караме и дизел. За главно извънградско шофиране подобаващ е най-вече дизелът, само че и газ. Имаме фатализъм за газта, а тя предлага два огромни плюса - съвсем нулеви излъчвания замърсяване и допустими цени “, даде детайлности Филип Лазаров.

Електромобилите са сегмент, който навлиза от ден на ден на пазара - те не са бъдещето, а сегашното ни, сподели още автомобилният специалист. “От 2010 година у нас се карат електрически коли, което значи, че през днешния ден имаме 13-годишни такива коли, които се движат по улиците. Трябва деликатно да преценим какъв електрически автомобил да купим - в случай че не сме сметнали къде, по какъв начин пътуваме и дали е по джоба ни, подобен автомобил няма да ни бъде от изгода. Колата би трябвало да ни пасва - в случай че караме противоположното на това, което ни предлага електрическият автомобил, няма по какъв начин да бъдем удовлетворени от него ", сподели Филип Лазаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР