Когато искате да пътувате с приятелско семейство или да вземете

...
Когато искате да пътувате с приятелско семейство или да вземете
Коментари Харесай

С този ван ще отидете заедно навсякъде - Ford Tourneo Custom

Когато желаете да пътувате с приятелско семейство или да вземете с вас децата, бабите и дядовците, общоприетата ви кола се оказва дребна. Тогава ви би трябвало ван или бус. Един превъзходен вид за пътнически ван е новият Ford Tourneo Custom. Той е с по-агресивен дизайн, нов интериор и повече благоприятни условия за промяна. Задвижва се от нов 2,0-литров турбодизелов мотор с отлични характерности, като по-добра динамичност, по-нисък разход на гориво и по-ниски равнища на звук. Освен това моделът е с увеличени сервизни шпации, които понижават разноските за употреба. Ако пътувате постоянно с повече хора, в действителност се нуждаете от новия Ford Tourneo Custom, само че в случай че ви се случва два-три пъти в годината, не е належащо да го купувате, а да го вземете чартърен.

На външен тип новият Ford Tourneo Custom се разграничава от предходния модел с дръзновен и динамичен дизайн на предната част. Около високо разположената предна трапецовидна радиаторна решетка са сложени динамичните ксенонови фарове с LED светлини. В бронята са интегрирани новите фарове за мъгла. През деня светят единствено светодиодните очертания на фаровете и основават образа на високоскоростен трен. В задната част на пътническия ван измененията са козметични, като са сложени нови светлини и има нова форма на капака на багажника.
Разгледайте галерията със фотоси на новия Ford Tourneo Custom

Основните промени са в интериора на новия Ford Tourneo Custom, който предлага на лидера и пасажерите удобна среда за пътешестване с напълно нова по-ергономична кабина и повече благоприятни условия за промяна на пътническия салон. Като лидер на Tourneo Custom виждам пред мен напълно новия плаващ 8-инчов пъстър сензорен екран, въодушевен от таблетите, както и новия надзорен панел, който е по-лесен за приложимост. Информационно-развлекателна система SYNC 3 на Ford се ръководена с жестове и ми разрешава да ръководя аудиосистемата, навигацията и смарт телефона си посредством елементарни разговорни команди. До скоростния лост има USB порт и 12-волтов извод за зареждане на устройства.

Зад кормилото на новия Ford Tourneo Custom се усещам комфортно, с помощта на новите седалки с изменени подложки от пяна и усъвършенствана опора. Тапицериите в цялата кабина са изцяло нови. Лично аз избирам текстилната тапицерия на седалките, минала най-строгите проби на Ford за абразивно изхабяване, само че в случай че желаете повече разкош в салона, се предлага и практична двуцветна кожена тапицерия. В предната част на салона има три комфортни открити ниши в горната част на таблото с място за мобилни устройства, както и огромна жабка за папки с формат A4 в долното затворено поделение. В двата края на таблото има отделения, в които се побират бутилки от литър и половина. В джобовете на вратите също има място за предпазване на предмети, както и практична нова ръкохватка, вградена в облицовката на вратата.

В салона на новия Ford Tourneo Custom съгласно модификацията има седалки за 8 или 9 пасажери, както и задоволително пространство за багажа им. Пътническият ван се предлага във разновидности с къса база с дължина съвсем 5 метра и дълга база с дължина 5,34 метра. В модела с по-голяма дължина има повече място за багаж зад седалките. Седалките на третия могат да се сгъват в няколко позиции или да се демонтират. Така салонът може елементарно да бъде променян според от това дали автомобилът ще се употребява за транспорт на бизнес групи или ще реализира фамилни пътувания. Седалките на двата задни реда могат елементарно да се сгъват в голям брой разновидности или да се отстраняват на сегменти или напълно, предлагайки общо над 30 конфигурации. Всички седалки в Tourneo Custom са оборудвани с 3-точкови защитни колани. Салонът откъм гърба е напълно облицован, а като алтернатива се оферират щори за страничните стъкла. Изцяло новата система за отопление, вентилация и климатизация предлага усъвършенствано обдухване, с обособена климатизация в задната част на купето.

Новият Ford Tourneo Custom се задвижва от модерния нов 2,0-литров турбодизелов мотор EcoBlue. Новият мотор се предлага с три разновидността на мощ от 105, 130 и 170 к.с. Тестваният Ford Tourneo Custom е със междинната налична мощ от 130 к.с., като е смесен с 6-степенна механична скоростна кутия и общоприета автоматизирана система Start-Stop. Като алтернатива се предлага и 6-степенна автоматизирана трансмисия. Със 7 индивида на борда и значително багаж, дизеловият мотор форсира пламенно огромния ван, като оптималният въртящ миг от 385 Нм е разполагаем още при 1500 об/мин. Моторът има задоволително двигателна сила с цел да изпреварва относително бързо. Консумацията при поддържане на непрекъсната скорост от 120 км/ч е към 7 л/100 км. Освен ниския разход на гориво, новият Tourneo Custom има ниски експлоатационни разноски, защото сервизните шпации са увеличени на 2 години или 50 000 км.

Шофирайки новия Ford Tourneo Custom се възползвах от всички системи в помощ на лидера. Тъй като вановете постоянно имат лимитирана видимост обратно, доста потребна е системата за следене на мъртвата точка с предизвестие за непряк трафик. Тя предизвестява лидера, когато излиза на заден ход от паркомясто, за близки транспортни средства, които могат му пресекат пътя. Много потребен е също асистентът за попречване на конфликти със засичане на пешеходци, както и предизвестието при несъзнателно овакантяване на лентата. Една от новостите е интелигентният ограничител на скоростта, който разрешава автоматизирано поддържане на оптималната скорост на автомобила в границите на законовото ограничаване. Технологията употребява системата за различаване на пътните знаци, която засича знаците за ограничаване на скоростта. Моделът е оборудван със система за стабилизация при непряк вятър, адаптивен круиз надзор и задно въздушно окачване за мека и плавна возия при всевъзможен терен.

Технически характерности

Размери
Дължина: 5339 мм
Широчина: 1986 мм
Височина: 1976 мм
Междуосие: 3300 мм
Собствено тегло: 2111 кг
Вместимост на резервоара: 80 л
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер: 2000 куб.см
Максимална мощ: 130 к.с. при 3500 об/мин
Максимален въртящ миг: 385 Нм при 1500 об/мин
Скоростна кутия: 6-степенна механична
Динамика
Максимална скорост: 182 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 12,9 секунди
Среден разход: 6,1 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 159 г/км
Базова цена на модела: 53 600 лв. с Данък добавена стойност

КОНКУРЕНТЪТ

Размери
Дължина: 5306 мм
Широчина: 1920 мм
Височина: 1890 мм
Междуосие: 3275 мм
Собствено тегло: 1687 кг
Вместимост на резервоара: 69 л
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер: 1560 куб.см
Максимална мощ: 115 к.с. при 3750 об/мин
Максимален въртящ миг: 300 Нм при 1750 об/мин
Скоростна кутия: 6-степенна механична
Динамика
Максимална скорост: 212 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 13,4 секунди
Среден разход: 5,2 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 137 г/км
Базова цена на модела: 51 483 лв. с Данък добавена стойност
Автор: Денислав Стоянов
Снимки: Мото-Пфое
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР