Когато искате да отслабнете, едно от първите неща, които ви

...
Когато искате да отслабнете, едно от първите неща, които ви
Коментари Харесай

Наистина ли е вредно да ядем преди лягане?

Когато желаете да отслабнете, едно от първите неща, които ви поучават е да не ядете късно вечер, а да вечеряте най-малко няколко часа преди лягане. Много хора имат вяра, че яденето преди сън води до качване на килограми. Всъщност става тъкмо противоположното, пишат от Bright Side. Ето какво споделят още те за яденето преди сън:

Късното похапване може да ви помогне да отслабнете

Много хора имат вяра, че по-бавният метаболизъм по време на сън ни кара да наддавате на тегло, само че в реалност изследвания потвърждават, че скоростта на метаболизма ни е съвсем идентична по време на сън и до момента в който сме будни. Вечерята директно преди лягане спомага за поддържане на стабилната кръвна захар и това подсигурява по-спокоен сън.

Може да спите по-добре

Лягането на празен корем може да ви държи будни през нощта, а неналичието на задоволително сън може да докара до някои неприятни последствия, като наддаване на тегло и сърдечни болести. Вместо да гладувате изберете лека и здравословна храна, с цел да се насладите на първокласен сън.

Помага за поддържане на баланс на кръвната захар

Много хора не могат да стартират деня без чаша горещо кафе, тъй като спадането на равнището на кръвната им захар ги кара да се усещат изтощени, без значение какъв брой часа са спали. Хората с диабет може да се разсънят заран с висока кръвна захар, даже в случай че не са яли нищо преди сън. Ако имате някои от тези признаци, пробвайте да хапнете малко късно вечерта, с цел да балансирате кръвната си захар.

Може да ви помогне да поддържате мускулна маса

Може да прекарвате часове във фитнеса и да вдигате тежести няколко пъти седмично, само че в случай че си лягате на празен корем, това в действителност може да саботира всичките ви старания. Ако се чувствате гладни преди сън, тялото ви може да ви държи душевен нащрек, което от своя страна ще повлияе на метаболизма ви и ще забави способността на тялото ви да преобразува протеина в мускули.

Разбира се, значимо е и какво тъкмо консумираме. Висококалорични и тежки храни като тестени произведения и пица или десерти не са най-хубавият избор тъкмо преди лягане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР