Когато искаме да отслабнем, не е достатъчно просто да следим

...
Когато искаме да отслабнем, не е достатъчно просто да следим
Коментари Харесай

Грешката при готвене, която едва ли подозираме, че ни вреди

Когато желаеме да отслабнем, не е задоволително просто да следим дали сме в калориен недостиг. От също толкоз огромно значение е и да се погрижим да имаме добър метаболизъм.
 Как незадоволителните сън и вода ни пречат да отслабваме
Кои са аргументите да не отслабваме

Колкото и старания да поставяме

Както евентуално знаем, метаболизмът е поредност от химични процеси, които се случват в тялото ни, с цел да трансфорат храната и напитките, които консумираме, в сила. Когато питателните субстанции като въглехидрати, протеини и мазнини са разградени, тялото ни е " захранено ", с цел да поддържа функционалностите си.

Няколко са факторите, които влияят на метаболизма ни и те включват възраст, пол, генетика, мускулна маса, равнище на физическа интензивност и избрани медицински положения. Докато върху генетиката и възрастта си не можем да влияем, има способи въпреки всичко да си помогнем за по-доброто действие на метаболизма ни.
 Снимка 631738

Както и бихме предположили, целесъобразно е да спортуваме, да се храним здравословно и да си осигуряваме първокласен сън. Има обаче и още нещо, за което надали сме подозирали, че може да се отрази отрицателно. И това е консумирането на прегоряла храна.

Колкото и от време на време да се усещаме изкушени ни си хапнем по-препечо месо, самун или даже зарзават, е добре да се въздържаме. Доказано е, че яденето на прегоряла храна може да забави метаболизма, защото при по-продължителното готвене се сформират съединения, свързани с появяването на възпаления в тялото и оксидативен стрес.
 Снимка 631737

Според диетолозите въпросните съединения пречат на естествените метаболитни процеси и може да доведат до инсулиновата устойчивост, което надлежно да докара до закъснение на метаболизма и наддаване на тегло.
 Колко рискова може да бъде прегорялата храна
Колко рискова може да бъде прегорялата храна

Оказва се, много

За да избегнем качването на килограми най-добре е когато готвим, да варим, задушаваме или печем на по-ниски градуси храната. Така освен не рискуваме ястието да изгори, само че и резервираме хранителната стойност на съставките в него, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР