Когато инвестирате средства в копринена дреха, трябва да бъдете 100%

...
Когато инвестирате средства в копринена дреха, трябва да бъдете 100%
Коментари Харесай

Как да различим истинската коприна от ментето

Когато инвестирате средства в копринена дреха, би трябвало да бъдете 100% сигурни, че плащате за същинска материя. ​На етикетите постоянно пишат коприна, а в действителност платът е полиестер или друга сходна материя. Как да различите същинската коп​рина от ментето? ​Това не е по никакъв начин мъчно. Има ​няколко изпитани бързи и ефикасни метода, които ​ще ви оказват помощ безпогрешно да разпознаете чистата коприна.

Допир тест

Това е най-бързият и най-лесният тест, който можете да извършите. Непосредствено преди да закупите ​дрехата ​- разтъркайте я с пръсти. Ако почувствате топлота при самото търкане - коприната е същинска. С изкуствена коприна не е допустимо да изпитате топлината при търкане. И още нещо доста значимо - естествената коприна „ скърца “ по метод сходен на ходенето по свеж сняг.

Тест с пръстен

Хванете единия завършек на коприната и я пр​окарайте през пръстена. Ако коприната е същинска, няма да изпитате усложнения при ваденето <210> от пръстена, защото тя е гъвкава и гладка. С изкуствената коприна би било съвсем невероятно да се справите.

Цената е значима

Истинската коприна е съвсем 10 пъти по-скъпа от синтетичната коприна, която от време на време е на доста по-висока цена и наподобява като същинска за едно необучено око, само че като цяло ниската цена е доста добър индикатор за нейното неприятно качество.

Обърнете внимание на ръба

Ръчно тъканата коприна може да се похвали с уникалност. По ръба ще видите много забележими неравномерности. Но не се тормозете, тъй като тези недостатъци са това, което отличава коприната. Машинно тъканата коприна наподобява съвършено, макар че от време на време леки недостатъци са съзнателно включени, тъй че да наподобява коприната като естествена.

Трик с горене

​Това е може би най-хубавият тест, посредством който можете да установите дали коприната е естествена. Истинската коприна гори с аромат на изгоряла коса, няма пламък, а пепелта, която се получ​ава, е черна. При изкуствената коприна е тъкмо противоположното - има пламък и миризма на пластмаса. А пепел изобщо не се образува.

Старото е злато

Колкото по-стара е коприната, толкоз по-красива става. С подправената коприна се случва противоположното - избледнява с времето.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР