Когато има увеличен брой на заболеваемост в дадена област и

...
Когато има увеличен брой на заболеваемост в дадена област и
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието разкри кога ще се премине към онлайн обучение

Когато има повишен брой на заболеваемост в дадена област и тя попада в алената или оранжевата зона, може да се премине към онлайн образование. Следи се заболеваемостта в обещано учебно заведение. Има избран логаритъм, с цел да се премине към онлайн образованието. Следи се освен броят на заболелите възпитаници, само че и на учителите. Училищата са среда, в която се съблюдават всички ограничения. Но има и персонална отговорност и от страна на родителите, и на учениците. Това съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в ефира на Българска национална телевизия във връзка онлайн образованието у нас поради увеличение на случаите на ковид у нас.

Който реши може да е с маска в клас, добави още тя.

"Няма шеф, който да не може да направи преценка за процесите в едно учебно заведение. С отчет до министъра се минава в онлайн среда. Вчера сме издали три заповеди. Никой не трябва да се усеща заплашен ", изясни зам.-образователният министър.

По думите ѝ има и доста молби и тъжби децата да са присъствено в учебно заведение, тъй като средата и контактът са други. "Ние приказваме за превключване, а не за затваряне ", сподели тя.



Що се отнася до детските градини, Михайлова съобщи, че те имат своя опит, тъй като са почнали в края на май. Нещата се получават, добави още тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР