Когато има курешки по колата на шофьорите често им причернява пред очите.

...
Когато има курешки по колата на
шофьорите често им причернява пред
очите.
Коментари Харесай

Как Ford подготвя боята срещу птичите бомби?

Когато има курешки по колата на шофьорите постоянно им причернява пред очите. Защото тези петна са не само грозни, само че и извънредно рискови за боята. Ако не се отстранен бързо, рискувате трайни вреди по лаковото п окритие на автомобила ви.

Ето за какво специалистите поучават възможно най-бързо да ги премахнете от автомобила. И ето по какъв начин би трябвало да стане това - замърсените зони би трябвало деликатно да се почистят с мека гъба и хладка вода. След това повърхността се обработва с твърд восък, с цел да може боята да издържи по-добре на идващото замърсяване и да блести по-дълго.

За да изследва казусът, специалистите от Ford са създали изкуствени птичи изпражнения в своите лаборатории. В основата на птичето възмездие на повечето европейски типове птици са киселините.

В лабораториите основаните на тази база изкуствени птичи изпражнения се загряват във фурна при 40, 50 и 60 градуса по Целзий, с цел да се получи нужният контакт на боята със зацапването. Освен това боите се подлагат на допълнителни тестове за неотстъпчивост, тъй като когато е горещо, повърхноста им става по-мека и се разширяват.

Когато се охладят, те още веднъж се свиват и всяка нечистотия, в това число птичи тор, след това се задържа изключително мощно към чувствителната багра. Подобен сюжет се случва в всекидневието, когато грее слънце - оттова се постанова и нагряването на синтетичните киселини в лабораторията.

Ако птичият тор не бъде отхвърлен, често се постанова особено отнасяне от специалист по боядисване, а това може да бъде много скъпо. Чрез фина конфигурация на пигменти, пълнители и добавки обаче специалистите могат да осигурят оптималния състав на боята, който осигурява оптимален емайл на цвета - като в същото време обезпечават възможно най-добрата отбрана против замърсители и атмосферни въздействия, обясняват експертите на Ford.

Птичият изпражнения постоянно са бели и черни. Бялата част е пикочната киселина, т.е. урината на птицата. Тъмните компоненти са усвоена храна. И двете се екскретират най-вече от птицата едновременно. Това се случва с такава скорост, че другите тайни нямат време да се смесят. Този неприятен резултат постоянно може да се види от шофьорите, които постоянно паркират автомобила си под дървета вечер.

Какво се откроява последно време? В коронакризата огромен брой петна от изпражнения наподобява "украсяват " автомобилите. Оптична заблуда ли е? Съвсем не, акцентират специалистите на Ford. „ Тъй като сега има изключително огромен брой паркирани коли, защото хората си остават в къщи, евентуално птиците оставят своя отпечатък повече от нормално “, казва Андре Тиериг, специалист по багра в Ford Europe.

Клиентите могат да разчитат на обстоятелството, че в създаването са вложени много разработки и ноу-хау за отбрана на лаковото покритие, твърди Тиериг. Тестовете включват също облъчване на повърхности на боята с ултравиолетова светлина в продължение на до 6000 часа в лаборатория. Освен това боите се тестват при ниски температури на заледяване, излагат се на сол и нечистотия и се обливат с гориво, както може да се случи например при презареждане с гориво.

С толкоз доста отдаденост и внимание към детайла, лаковото покритие на автомобилите на Ford сигурно трябва да блестят още веднъж със следващото пролетно слънце. Но птиците също ще се върнат не по-малко такива “къкави ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР