Когато И. Рой Коен се ражда през 1922 г., във

...
Когато И. Рой Коен се ражда през 1922 г., във
Коментари Харесай

Столетник, ръководил фармацевтична компания, споделя съвети за дълголетие

Когато И. Рой Коен се ражда през 1922 година, във фермата на родителите му няма течаща вода и електричество. Печка на дърва в кухнята е отоплявала целия парцел, а за тоалетна е имало пристройка, предава Business Insider.

“Беше мъчно от ден дневно “, споделя Коен, второ потомство преселник в Ню Йорк, пред Business Insider.

Но възпитанието му го стимулира да се стреми към високи цели.

“Спомням си по какъв начин носех кофи с вода до кокошарниците, по една във всяка ръка,- споделя той. -Беше студено. Няма да пребивавам по този метод цялостен живот - споделих си. “

Коен, който посещава едностайно учебно заведение, получава стипендия за аграрни лицей - където получава бакалавърска степен по микробиология и магистърска степен по биохимия и хранене. “Единственото, което не покриваше, беше храната и настаняването “, споделя той.

Фармацевтична компания го наема на работа със заплата от 3900 $ годишно. Той се дами, има три деца и става основен изпълнителен шеф на друга фармацевтична компания. Сега е на 101 години и към момента живее в дома си, като е в положително здраве. Управлява финансите си, следи за ремонтите и се интересува от философия.

“Поддържам се във форма, както психическа, по този начин и физическа “, споделятой.

Той споделя, че през десетилетията е научил редица уроци за дългоденствие.
Бъдете амбициозни
Коен споделя, че е “започнал от нулата “, с цел да стане основен изпълнителен шеф. Столетникът е поемал опасности в кариерата си, като да вземем за пример е минал от изследователска активност към роля в региона на рекламата в първата си фармацевтична компания, макар че не е имал никакъв опит в тази област.

55-годишната си кариера Коен е прекарал в три компании, като кулминационната точка е ролята му на основен изпълнителен шеф. Преди да се пенсионира на 81-годишна възраст, той пътува по света - по работа и за наслаждение.

“Идеята за ранно пенсиониране е ужасна за мен “, споделя той за работата си съвсем шест десетилетия. “Това е зашеметяващо “, сподели още дълголетникът.

Според него тайната на пълноценната кариера - и на дълголетието като цяло - включва излизане от зоната на комфорт.

“Ако желаете нещо задоволително мощно, в случай че чувствате, че нещо не е наред и имате потребност от смяна, ще намерите метод “, прибавя той.
Работете върху взаимоотношенията
Коен, който има седем братя и сестри, споделя, че се е научил да се “разбира с други хора “, постоянно от нужда. Детството му се е въртяло към връзките с братята и сестрите му.

“Нямаш различен избор, с изключение на да схванеш по какъв начин да останеш постоянен “, сподели той. “Ако живееш с цялостен куп други хора, не можеш да продължаваш да се държиш диво и егоистично, като че ли си единственият човек в фамилията. “

Първият му брак е анулиран след по-малко от година. Той споделя, че това е било тъжно, само че опитът му е оказал помощ да премисли концепцията за сътрудник в живота.

“Бях внимателен при поемането на този ангажимент още веднъж “, споделя той и прибавя, че е намерил “правилната жена “ - втората си брачна половинка Джоан, учителка, която почива на 83 години. “Трябваше ни известно време, с цел да се пригодим един към различен, само че както при всички неща, би трябвало да работиш върху това “, сподели Коен. И прибавя: “Няма да е добре, в случай че тръгнете по отрицателен път, без да поддържате връзка вярно “.

Той приканва по-младите хора да вършат същото: “Трябва да сте отворени и да се вслушвате в гледната точка на другия човек “.
Спазвайте средиземноморската диета и ходете пешком всеки ден
Коен счита, че дълголетието му има генетичен детайл. Баща му и майка му са умряли надлежно на 86 и 90 години. Въпреки това той споделя, че има някои елементарни правила, които е следвал през целия си живот.

101-годишният Коен, който споделя, че единствените му здравословни проблеми са свързани с простатата, е последовател на средиземноморската диета, известна измежду богати мениджъри като Джеф Безос, който е прочут с това, че е ял “октопод за закуска “. Биохакерският софтуерен милионер Брайън Джонсън също следва някои аспекти на диетата и продава собствен личен зехтин за “дълголетие “.

Въпреки че диетата е обичана на богатите хора, търсещи дългоденствие, тя включва относително налични съставки, които са лесни за подготвяне. Коен заобикаля модифицираните храни и месото в интерес на прясна риба, зеленчуци и зехтин.

“Ако желая да закуся, ще хапна парче карфиол, морков или алена чушка. Ям доста зеле и салата “,казва Коен

Той акцентира, че от дълго време е присъединил фитнеса в живота си, започвайки с работата си във фермата.

“Използвах вила, с цел да мятам снопове сено върху каруцата и в хамбара “, спомня си той. “Вдигаш парче сено над главата си, а това е доста мъчно “, спомня си Коен.

В наши дни режимът му на извършения включва 20 минути извършения за крайници, до момента в който седи на леглото всяка заран. Той също по този начин върви в кръг към кухнята и дневната си. “Всеки ден върша най-малко по 60 “, споделя опит дълголетникът.
Поддържайте мозъка си еластичен
Той споделя още, че подрежда документите, с цел да приготви данъчната си декларация за счетоводителя, която би трябвало да подаде през април.

“Следя всичките си финанси.Справям се с всички елементи, преди да са се появили. Това поддържа мозъка ми във форма “, споделя столетникът.

Той прибавя, че “постоянно има план в придвижване “. Съвсем неотдавна е ремонтирал алеята и покрива на къщата си и е инсталирал осветяване по дърветата.

“Това, че съм ангажиран, ме прави благополучен “, споделя Коен.

Според него е значимо с възрастта да се възпитава позитивно отношение:

“Хората разрешават на неща, които не са толкоз значими, да ги потискат.Но не можеш да си позволиш непрекъснато да се ядосваш или да завиждаш. “

Заявява и, че духовността му е помогнала да премине през живота:

“Не е наложително това да е проведена вяра, само че е значимо най-малко да се опиташ да схванеш какво кара света да се движи. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР