Когато хората искат да спечелят едно сражение, то може да

...
Когато хората искат да спечелят едно сражение, то може да
Коментари Харесай

Д-р Константин Тренчев: Заедно можем повече

Когато хората желаят да завоюват едно стълкновение, то може да стане по няколко метода. Хората, които желаят да завоюват би трябвало да са доста добре проведени и доста на брой. Другите ни превъзхождат по огнева мощ, а ние по жива мощ. Това сподели някогашният ръководител на КТ „ Подкрепа “ доктор Константин Тренчев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че дружно можем повече. Предложихме да се дава нещо на децата, които вървят на учебно заведение, а не да се взима. Трябва да има подучване, а не наказания. Това сподели президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов в същото предаване.

„ Работещите би трябвало да осъзнаят, че колкото по-единни са, толкоз по-силни са. Хората обаче не са “, съобщи Тренчев.

„ Организация като нашата със 100 000 члена е голяма за мащабите на страната. Ние сме очевидци на това по какъв начин се отнемаха права “, уточни Манолов.

„ Организацията ни е неповторима. Вече 30 години имаме вътрешна мощ и продължаваме “, добави той.

Синдикалната организация поведе борба за заслужен живот и обществени права.

„ За страдание 1 май в границите на 40 години беше трансфорат в подигравка. Утре за трети път ще организираме митинг-концерт, тъй като това е празник на трудещите се, не на тези, които се пробват да си го припишат “, заяви Манолов.

Той добави, че на този празник ще се опитат да върнат самочувствието на българите. „ Ще има доста рок музика, ще върнем усмивките на хората “, даде обещание той.

„ Всеки народ има нещо характерно, ние се опитваме да се вградим в непознат цивилизационен модел. Ние не можехме сами да се освободим от Турция, по-късно се опитахме да влезем в немския, по-късно се опитахме да влезем в руския, в този момент в англо-саксонския. Ние гледаме да повтаряме. Можем да сме дребни и слаби, само че би трябвало да намерим нещо, в което сме неповторими “, акцентира доктор Тренчев.

„ Ние имаме страхотна податливост към саморазрушение. Има народи, които живеят надалеч по-бедно от нас, само че се усещат по-добре. Тази податливост да се самонаказваме “, означи Димитър Манолов.

„ Притеснен съм за бъдещото, тъй като го нямаме “, призна Тренчев, визирайки демографския ни проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР