Когато хеликоптер, превозващ 53-годишния бизнесмен Вячеслав Таран, се разбива в

...
Когато хеликоптер, превозващ 53-годишния бизнесмен Вячеслав Таран, се разбива в
Коментари Харесай

Крипто милиардери умират при мистериозни обстоятелства

Когато хеликоптер, пренасящ 53-годишния предприемач Вячеслав Таран, се разрушава в Монако в края на предходната година, убивайки него и водача, стартира да се популяризират разнообразни клюки за повода за злополуката.

Руският милиардер става шестият крипто бизнесмен, умрял при мистериозни условия.

Параноичен паралия

Параноичен криптовалутен милионер се удавя на плаж в Пуерто Рико, откакто туитва, че се притеснява, че Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад ще го убият. 29-годишният Николай Мушегян умира на 28 октомври предходната година, часове откакто разгласява последния си туит. Младият милионер има душевен проблеми, само че фамилията му не има вяра това да е някакво налудничаво зрелище, написа " Труд ".

Умира в съня си

Финансовият свят е шокиран от неочакваната гибел на млад създател на криптовалута на едвам 30-годишна възраст. Тянтян Куландер, съосновател на основаната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group, умира в съня си на 23 ноември предходната година и новината е доказана на уеб страницата на компанията " с най-дълбока горест и натежало сърце “.

Куландер, прочут на галено като " ТТ “, започва Amber през 2017 година с група финансисти, в това число някогашни чиновници на Goldman Sachs Group и Morgan Stanley. Преди това той работи като търговец и в двата финансови колоса и през 2019 година печели мечтано място в листата на Forbes 30 Under 30, който отличава най-талантливите нововъзникващи водачи и бизнесмени. Миналата година  достига зашеметяващате 200 милиона $.

" TT е почитан водач на мисълта и необятно приет като пионер в промишлеността. Неговата дълбочина на знания, желанието му да си сътрудничи и постоянно да оказва помощ на другите са от изгода за безчет започващи компании и човеци. Неговите прозрения и креативност въодушевяват доста планове, хора и общности “, споделят негови близки.

Катастрофа с хеликоптер

Руски милиардер умира при злополука с хеликоптер покрай френско-италианската граница. Това е следващата неочаквана гибел на фигура в света на криптовалутите. 53-годишният Вячеслав Таран, създател на Forex Club и президент на Libertex Group, е единственият пасажер в хеликоптера, който се разрушава във Вилфранш-сюр-Мер, съгласно голям брой отчети.

Скандално удавяне

Скандалният биткойн милиардер Мирча Попеску на 41 умира ненадейно, оставяйки след себе си голямо крипто положение, което може да коства до 2 милиарда $ и за което някои спекулират, че може да бъде изгубено вечно. Попеску, който е един от най-големите самостоятелни притежатели на биткойни в света, се удавя край крайбрежията на Коста Рика покрай Playa Hermosa след утринно плуване, съгласно локалните вести.

Съобщава се, че Попеску е " отвеян от течението и е умрял на място “. Оттогава гибелта му е доказана от три дами, които са близки до него, макар че други повдигат въпроси дали той в действителност е мъртъв.

Остава неразбираемо кой, в случай че въобще има подобен, има достъп до цифровите му активи, а наблюдаващите на крипто спекулират, че благосъстоянието може да е изчезнало. Неговият уеб страница, който той интензивно поддържа преди, не е обновен от 23 юни, деня на оповестената му гибел.

Попеску, спорна фигура с " документирани случаи на сексизъм и фанатизъм “, съгласно Nasdaq.com, се счита, че има най-малко десетки хиляди биткойни, като някои ги правят оценка на доста повече.

В допълнение към гореспоменатите мистериозни смъртни случаи, прибавяме и гибелта на Джералд Котън през 2018 година, която провокира толкоз доста интриги и несъгласия, че е изследвана в документалния филм на Netflix " Trust No One “. За Котън се появяват разнообразни теории, може би най-убедителната, твърди, че е жив и живее от насъбраните милиони.

Банков правоприемник

Проблемният банков правоприемник Матю Мелън умира от инфаркт през 2018 година, до момента в който се приготвя да влезе в клиника за рехабилитация от опиати в Канкун, Мексико. Мелън е роден в Ню Йорк в едно от най-старите банкерски фамилии, потомци на създателя на Mellon Bank Томас Мелън.

В последна сметка има общо шест случая на неочаквана гибел за крипто-гурута и поражда въпросът: кой и за какво отстранява тези хора? Или се прочистват сами? Най-популярната версия във форумите за интрига гласи, че се задава някаква огромна парична промяна и по тази причина криптовалутите се отстраняват.

За някои тази концепция наподобява много разумна и безапелационна, само че други я назовават смешна. В реалност общото положение на всички тези богаташи надвишава 15 милиарда $, а за хора, които могат да раздвижат преформатирането на международния валутен пазар, това е оскъдна цифра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР