Федералните регулатори искат да знаят как JPMorgan Chase, Mastercard и

...
Федералните регулатори искат да знаят как JPMorgan Chase, Mastercard и
Коментари Харесай

FTC започва проучване дали ценообразуването за наблюдение може да увеличи разходите за потребителите

Федералните регулатори желаят да знаят по какъв начин JPMorgan Chase, Mastercard и други компании могат да употребяват персоналните данни на хората, с цел да им продадат артикул на цена, друга от тази, която другите консуматори биха могли виж. 

Практиката — която Федералната комерсиална комисия назовава „ ценообразуване за наблюдаване “ и която е известна още като динамично ценообразуване или ценова оптимизация – от дълго време се употребява от търговци на дребно като Amazon и Walmart, дружно с снабдители на споделено пътешестване, за увеличение на облагите. 

Съвсем неотдавна фирмите внедриха изкуствен интелект и други усъвършенствани софтуерни принадлежности за събиране на персонална информация за потребителите, в това число тяхното местонахождение, кредитна история, вид устройство и история на сърфиране или извършване на покупки, която по-късно може да се употребява за индивидуализиране цени. 

изказване по отношение на запитването на организацията. „ Американците заслужават да знаят дали компаниите употребяват подробни потребителски данни,...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР