Когато говорим за вино, често забравяме колко различни лица има

...
Когато говорим за вино, често забравяме колко различни лица има
Коментари Харесай

Къде бутилка вино е най-евтина

Когато приказваме за вино, постоянно забравяме какъв брой разнообразни лица има то. За всеобщия консуматор - виното се дели на бяло, алено, розе и пенливо. Но за ценителите има значение - какъв е сортът, избата, къде е расло гроздето и дали е била добра реколтата тази година.
 Испанското вино херес - мощно обичано и още по-силно ненавиждано
Испанското вино херес - мощно обичано и още по-силно ненавиждано

Една чудесна и доста комплицирана напитка

Виното има сортове, етикети, реколти, мазета. Има нещо магично в съчетанието им, само че нещата стават все по-оплетени като прибавим и района, където пораства гроздето, климатичните особености и така нататък Съчетанието на природа и човешко умеене, събрани от пристрастеността към вълшебната напитка, постоянно стават причина и за определянето на цената на виното, която варира в другите страни по света.

Ново изследване на проучва данни от Numbeo за 190 града по целия свят, на база на които изготвя ранглиста с местата, предлагащи най-евтина цена за бутилка вино.
 Снимка 684761

Ето по какъв начин наподобява и топ 10:
7. 8. 9. и 10. Аликанте, Малага, Таранто и Коруня 6. Тулон 5. Реджо Калабрия 4. Мурсия 3. Сарагоса 2. и 1. Кордоба и Рим
Кордоба е най-евтиният град в света за бутилка вино, струваща приблизително 3.55 $ на бутилка съгласно Numbeo. В Кордоба е пет пъти по-евтина от такава в най-скъпия град за бутилка вино Ню Йорк, където може да се откри за 20 $.
 Снимка 684760

В съпоставяне с други градове в региона на Андалусия, Малага също може да се похвали освен с на ниска цена, само че и хубаво вино. Там една бутилка коства към 4.91 $.
 Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно
Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно

Гениалните виновност, родени от черни вулканични кратери

Наред с Кордоба, Рим в Италия също е дом на най-евтината бутилка вино, където хората могат да чакат да платят още веднъж 3.55 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР