Когато говорим за размразяване на месо, много често се препоръчва

...
Когато говорим за размразяване на месо, много често се препоръчва
Коментари Харесай

Как ПРАВИЛНО да размразяваш месото?

Когато приказваме за топене на месо, доста постоянно се предлага от разнообразни кулинари това да става в хладилника, като месото е увито в плик. Напоследък обаче това стартира да бъде от ден на ден опровергавано и се оказа, че е най-хубавият метод.

Какво ни кара да мислим по този начин?
С този трик ще размразите месото единствено за 10 минути и усетът му ще се резервира
Процесът на топене на месото лишава повече време, в сравнение с неговото готвене. Най-често домакините го оставят на долния рафт на...

Институтът за механически проучвания в Гьотеборг е изследвал храносмилането на месото, размразена по разнообразни способи. Общоизвестното е, че то би трябвало да се замразява допустимо най-бързо, само че това надали учудва някой, защото бързото топене също е най-хубавият вид в доста случаи.

Например, когато е размразена по-бързо, месото е сочно и по-вкусно, както и по-бързо и елементарно се подготвя. 

И по този начин, какво демонстрират последните проучвания?

Най-добрият метод за топене на месо е в съд с вода. Размразяването може да се извърши даже в мивка, цялостна със студена или хладка вода. 

Защо е по този начин?
Размразявайте месото по този начин и то няма да е рисково за вас
Месото е един от най-често употребяваните артикули. Поднасяме го на трапезата си, сготвено по най-разнообразни способи – печено, ва...

Бързото топене в студена вода се основава на обстоятелството, че водата организира топлота по-добре от въздуха. Колкото по-бързо се размразява храната, толкоз по-добра е тя. Това се отнася в цялостна мощ за месото.

Често срещано неправилно разбиране

Размразяването в хладилника се е вкоренило в съзнанието на мнозина. И това е по този начин от доста години. Оказа се обаче неправилно разбиране. Защо?

„ Повечето хора знаят, че храната би трябвало да бъде замразена допустимо най-бързо, само че същото важи и за размразяването “, споделя Сузане Екстед от Гьотеборгския институт за механически проучвания.

Според Бьорг Егеландсдал, професор в Норвежкия университет по екологични науки и биология, в никакъв случай не е имало доказателства, че месото би трябвало да се размразява в ледник. Размразяването в ледник може да се основава на обстоятелството, че би било по-хигиеничен метод за топене на храна. Но продължителното топене на месото във вашия ледник създава по-големи ледени кристали, които от своя страна унищожават повече храна. Това прави месото по-сухо и жилаво. Това води до по-трудното му подготвяне е не изключително хубавият му усет по-късно. Та даже и да бъде мариновано, то е изгубило от свойте качества.
Как бързо да размразите месо без микровълнова фурна (ВИДЕО)
Имате месо във фризера, което би трябвало да се размрази преди готвене, само че през вчерашния ден сте не запомнили да го преместите в хладилника? Ако имате мик...

По-специално, размразяването на огромни части месо в хладилника постоянно е мъчно. Отнема и доста време, до момента в който месото се разтопи изцяло. В този миг горните пластове може към този момент да са съществено потърпевши. А отсам – и негодни за консумация.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР