Когато говорим за професионален спорт, едно от изконните неща е

...
Когато говорим за професионален спорт, едно от изконните неща е
Коментари Харесай

Ники Георгиев за Янтра, кондиционните тренировки и атаката на Втора лига

Когато приказваме за професионален спорт, едно от изконните неща е отдаденоста и упоритостта. Е, тези две устои при Николай Георгиев изрично не липсват, а в противен случай – залегнали са на челните мести. 21-годишният вратар рано дебютира в елитния футбол в България, като построяването му е минало съвсем напълно в България. Думата съвсем я слагаме, защото Ники има прочут престой в британския футбол.

Причината е разумна – юношата на Славия има сериозна упоритост да развива паралелно със спортната си кариера и обучение и по тази причина е решил да замине за Острова, където играе футбол за своя университет. Последва завръщане в България, където има къс престой в Септември София, след което заиграва за отбора на Витоша Бистрица, където дебютира в елита на родния футбол. От тази зима Георгиев укрепи редиците на водача в Северозападната Трета лига – Янтра Габрово, който е със сериозните упоритости да се завърне в професионалния футбол у нас. Именно, до момента в който трае спирането от футбола заради международната битка с ковид, Георгиев отдели време за Gong.bg и приказва за своето наличие на футболната карта.

Здравей, Ники. Знаен факт е, че имаш няколкомесечен престой на Острова, като задачата е била да съчетаваш футбола с предпочитаното за теб обучение. Нека поговорим за спортната страна на нещата. Бат Сити е футболен клуб в Англия, който се състезава в конференциите. Би ли подсказал разликите с работата с вратарите в България?

"Ако би трябвало да съм почтен, нямам наблюдения за работата на клубно равнище в Англия, още повече пък във връзка с вратарите. Поради една или друга причина даже не се стигна да упражнявам с тим. Играех единствено за университета, където нямаше вратарски тренировки. С другия вратар тренирахме наедно с полевите играчи. Определено не беше това, което чаках, само че в даден миг го одобрих. Просто не зависеше от мен.

 Николай Георгиев
източник: facebook.com/SportPhotographers/
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР