Когато говорим за престъпници, вероятно си представяте някой с нож,

...
Когато говорим за престъпници, вероятно си представяте някой с нож,
Коментари Харесай

7 международни криминални схеми, които звучат невероятно

Когато приказваме за нарушители, евентуално си представяте някой с нож, който ви кара да извадите парите си или застаряващ вид в костюм, обещаващ ви висока рента – само че има доста повече типове нарушители и закононарушения. Някои са толкоз странни, че звучат като злосторен проект от „ Батман “. Шокиращото не е, че са се случили сходни неща, а обстоятелството, че някъде по света, те се случват задоволително постоянно, с цел да се считат за наклонност.

Италианците боядисват 85 000 тона развалени маслини в зелено, с цел да ги продадат като свежи

Италия от дълго време има проблем с подправената храна, откогато в Европа сиренето и виното са по-ценна валута от парите. Измамници от дълго време продават пластмасова паста и песто от хартия. Докато незаконните мозъци по света се гордеят със качествата си да проникват незабелязани, в Италия е по-печелившо да вложиш уменията си в печива и сладки.

Маслините са голяма промишленост за страната и като такава са съществена цел за фалшификаторите на храна. Положението е толкоз зле, че при скорошна полицейска акция против известни престъпни семейства са открити 85 000 тона подправени маслини. Как се фалшифицира маслина ли? Като вземете такава, която не се е продала от миналогодишната годишна продукция и я боядисате в зелено, с цел да наподобява свежа и вкусна.

Понеже медният сулфат, с който се боядисват, не е хранителна багра, управляващите тестват за съществуването му; наподобява са по-загрижени за цвета на храната, в сравнение с за токсичността й.

Медният сулфат, апропо, съгласно университета Корнел е единствено „ умерено отровен “, което е все едно да опишеш прободна рана като „ единствено умерено съдбовна “. Причината за този статут е, че нормално тялото го повръща, преди да стартира да го усвоява.

Към момента 19 души са застрашени от затвор поради тези маслини.

Във франция има винен тероризъм

Французите одобряват виното си много съществено. Наистина, в действителност някои от тях прибягват до невероятни ограничения, с цел да изгонят чужденците от страната си.

През последните 10 години организацията Crav притиска френското държавно управление да вдигне цените на виното и супермакетите да спрат да продават долнопробните вносни виновност. Crav стига до там, че заплашва „ да потече кръв “, в случай че Никола Саркози не одобри настояванията им. Оказва се, че са много съществени, откакто правят поредност от дребни атентати в магазини, дръзнали да продават нефренски виновност. Човек би си помислил, че в Crav членуват ядосани френски производители на вино, само че може би просто в действителност доста ненавиждат непознатата пиячка.

Освен взривяването на магазини и даже държавни здания, Crav Напада също по този начин цистерни и самите търговци. Не проливат кръв, само че трансформират в червени реки улиците в Сет, където главният бул. и доста от подземните пространства са наводнени от вино, изтекло след бойкот на група алкохолни деятели.

Едно от най-дръзките набези на Crav е когато атакуват и отвличат испанска цистерна, пренасяща вино през границата, унищожавайки вино що се касае за 30 000 бутилки. Цистерната е източена пред телевизионните камери, до момента в който репортерите оповестяват за трагичната загуба на задоволително вино да държи цяло френско семейство пияно в продължение на месец.

Иранските водачи наемат хора да крият номерата на колите им

Един от най-хубавите способи да се опитаме да забавим стоплянето на Земята, до момента в който тя върви към финалния си сезон, е като ограничим количеството токсични отпадъци, които колите ни непрестанно бълват. Както знаем, това не е лесна задача, по тази причина държавните управления би трябвало да бъдат изобретателни. Иран да вземем за пример се бори със замърсяването на въздуха и тапите, като поделя пътищата на четни и нечетни номера на коли, като в другите дни се редуват другите номера. Спазването на този закон се следи с камери, които снимат номерата и дефинират дали въпросният автомобил може да се движи по пътя в този ден или не. Много хитро, Иран.

Иранските водачи обаче не остават по-назад. Тяхното решение е просто да наемат хора, които да крият номерата им.

Шофьорите наемат други жители да вървят зад колите им, с цел да скриват номерата на колите им от камерите, което им разрешава постепенно да минават през градския център в който ден си изискат. Понеже номерата не се виждат, държавното управление не може да разпознава нарушителите. Иранците правят съвършеното закононарушение всеки ден – единствено и единствено, с цел да не се постанова да вървят като хората, на които заплащат, които идват до дестинацията си по същото време като колата, която следват. Само че по-богати.

Новозеландската скица с авокадо

Нова Зеландия може да наподобява като охолно и идилично място, само че по хобитските й дупки се крият задоволително мошеници. Но също като стремежите на новозеландците да бъдат признаци за същинска нация, и техните закононарушения също са много очарователни.

Рязкото нарастване на търсенето, както в страната, по този начин и световно, на авокадо е основало невиждана пандемия от плодови обири. Повече от 96 000 семейства са почнали да купуват авокадо през 2015г. И наподобява съвсем същия брой са решили, че ще крадат авокадо – от януари предходната година до момента е имало повече от 40 огромни обира на градини с авокадо. Под прикритието на нощта крадците одрусват дърветата и събират плодовете в одеяло на земята. Или се катерят и берат плодовете сами. Продават ги край пътя или на дребни пазари в Окланд.

Авокадо рецесията е обхванала и Австралия, съдейки по табелите в магазините, на които към този момент написа, че в магазина нощната промяна не държи налични нито пари, нито авокадо.

Фермерите стартират да се борят с престъпността като конфигурират алармени системи и автоматизирани светлини.

В Индия продават застраховки срещу санкции на пасажерите

Навалицата и цената на билета са два казуса, които нервират пасажерите по целия свят, когато приказваме за железопътен превоз. Тези проблеми са неведнъж по-големи в нация като Индия, където постоянно наподобява като че ли машинистите се надпреварват да видят кой ще успее да натъпче повече хора в един вагон.

Освен че е супер препълнено, индийските управляващи също по този начин са вдигнали цените на билетите до толкоз, че доста хора просто не могат да си ги разрешат, което е основало един изцяло нов вид шикалкавене в границите на един от най-старите: застраховките.

Бандите, които оферират тази нова услуга, я назовават „ обезпечено пътешестване без билет “. Вместо да заплащат пари за билет, пътуващите заплащат на застрахователите по-малка такса. Ако бъдат разпитани от контрольорите или полицията, спонсорите им ще платят наложената им санкция. Онези, които одобряват офертата, нормално студенти или пътуващи до работа, навлизат в чудноват свят на престъпна защита, където могат да пътуват нелегално, като въпросната им неправомерност е обезпечена от мошеници.

Богати американци крадат фосили от Китай и Монголия

Всички признаци на обичайна американска рецесия на междинната възраст – бързи коли, мотори и бракоразвод – отстъпват на нещо друго. Сега към този момент за задоволително богатите е съвременно нещо, което не е ослепително, даже не е ново. Висшата класа на Америка е по следите на нещо, което им приказва на по-духовно равнище и им припомня за тях: крадени фосили.

Предлагани на азиатския пазар, както всички положителни вложения през днешния ден, американците изкупуват антични остатъци на динозаври от Монголия. Много страни (включително Монголия) смятат фосилите за част от националната им естествена история и не разрешават на частни лица да ги имат. Нещо, което не съответствува с признатото от американците предписание „ Видя ли го, вземам го “. Най-мързеливите бракониери претърсват археологически разкопки и изнасят фосилите оттатък океана, унищожавайки научната им стойност, като ги отделят от геоложкия им подтекст.

Единствената компликация за трафикантите на кости е да ги прекарат през митницата, само че нормално нямат особени проблеми. Ерик Прокопи от Флорида е задържан през 2012г за трафик на фосили и мащабът на интервенцията му се оказва умопомрачителен. Заедно с монголски гид и английски предприемач, Прокопи е съумял да внесе в страната цялостен скелет на динозавър, който по-късно деликатно са сглобили и са продали на търг за над 1 милион $ на неизвестен покупател от Ню Йорк.

Черните пазари на сирене в Русия и Съединени американски щати

Вечните врагове, Русия и Съединени американски щати, са споделяли спорове, напрежение и данни от изборите от генерации, само че общият им зложелател се оказва прекомерно жилест. Говорим, несъмнено, за скандалните трафиканти на сирене.

По време на анексирането на Крим, Русия дава отговор на западните наказания, като не разрешава вноса на храни от там. Гражданите, обичащи да си похапват чедар обаче не одобряват това. Трафиканти внасят неразрешеното сирище, употребявано за производството на сирене и кашкавал и го продават с подправени етикети на локалните, представяйки го за първокласни европейски артикули. Една от кашкавалените банди е хваната с артикул за $30 милиона от съветските управляващи, които по-късно го унищожават онлайн по малкия екран.

Съединени американски щати също се бори с черния пазар на сирене и кашкавал. Поради съображения за здравето, единствено сирена, зреели повече от 60 дни, могат да бъдат внасяни в Съединени американски щати, което лишава американците от някои от най-хубавите сирена. И още веднъж, хората стигат до огромни крайности, с цел да получат това, което желаят. Някои придвижват в куфарите си сирене бри. Други търсят локалните ъндърграунд производители, правещи камамбер. Някои идващи от Мексико се пробват да крият сиренето в аварийна гума – нещо, което нормално се прави с опиати.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР