Когато говорим за пица, веднага се сещаме за Италия. Но

...
Когато говорим за пица, веднага се сещаме за Италия. Но
Коментари Харесай

Пицари на батерии

Когато приказваме за пица, незабавно се сещаме за Италия. Но тестеното прелъщение от дълго време е известно по целия свят и на всички места можем да намерим някоя забавна пицария, която да ни впечатли - или с богатото си многообразие, или с интериор, или пък с " личния състав ", които подготвя пиците.
 Нидерландия, ресторантът Royal Palace и новите роботи сервитьори
Когато роботите са за предпочитане пред хората

Необичайна обстановка - необикновени ограничения

Този месец в Париж отвори порти първата пицария, в която работят единствено роботи . И преди сме виждали по какъв начин машинките с изкуствен интелект поставят съставките върху разточеното тесто и го пъхат в пещта, само че в този момент към този момент имат цяло заведение, в което да вихрят кулинарните си умения.

В Pazzi робот ни взима поръчката, робот размесва тестото, робот изпича пицата и ни я сервира. Осъществяването на плана лишава осем години, като най-сложната част е процесът по осъществяването на поръчки да бъде изцяло автоматизирано и да не изисква човешка интервенция на един или различен стадий.

A robot prepares a pizza at Paris' first robotic pizzeria in Paris, France. The Pazzi restaurant is staffed entirely by robots, which do everything from order-taking to prepping the dough to putting the pizzas in boxes, every order takes 45 seconds and each pizza takes 5 minutes
— JP+ English (@jpplusenglish)
Труден миг се оказва и работата с тестото , тъй като то в никакъв случай не е замразено и елементарно трансформира формата си, изисква повече внимание и сръчност от механичните ръце.

Според един от основателите на необикновеното заведение за хранене Себасиан Роверсо, това решение е гаранция за бързо обслужване и доста удовлетворени клиенти , предва Euronews.

A - making created by a company by the name of Pazzi is capable of making 100 pizzas an hour in full, with an operator simply needing to provide it with the raw materials

— Allianz Partners (@AllianzPartners)
Освен това, той счита, че роботите основават една спокойна и отпускаща среда и подаряват на клиентите си няколко релаксиращи и занимателни минути, в които те могат да следят по какъв начин се подготвя обичаната им пица.

EKIM Raises €10M for Autonomous Robot Pizza Restaurant, Rebrands as PAZZI – The Spoon
— Gorila Travel (@gorilatravels)
Със сигурност огромна част от клиентите на Pazzi са тези, които са любопитни по какъв начин роботите ще се оправят с поръчката им . Надяваме се и по-късно да останат толкоз прелестно сюрпризирани от качеството на пицата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР