"Когато говорим за онези, които наричаме "кюрди", това не са

...
"Когато говорим за онези, които наричаме "кюрди", това не са
Коментари Харесай

Асад нарече подкрепяните от САЩ кюрдски сили ”предатели”

"Когато приказваме за тези, които назоваваме "кюрди ", това не са просто кюрди. Всички, които работят за сметка на непозната страна, по-специално под американското командване, са предатели ", сподели Асад.

Сирийските кюрдски милиции, подкрепяни от Съединени американски щати, бяха на първа линия в битката против ислямистите от организацията "Ислямска страна " в Сирия, напомня Българска телеграфна агенция.

Асад сподели още, че поддържа всякаква роля на Организация на обединените нации в сирийските избори, стига тя да е обвързвана със сирийския суверенитет. Тези изказвания Асад направи след среща с съветския заместник-премиер Дмитрий Рогозин, която се състоя във военновъздушната база Хмеймим в Сирия.

След срещата Рогозин съобщи, че Русия ще бъде единствената страна, която ще вземе присъединяване във възобновяване на сирийските енергийни обекти. Той сподели също, че Русия и Сирия ще основат взаимна компания, която да създава фосфатните находища в Сирия.

"Сирийското управление би желало да си сътрудничи само с Русия във възобновяване на всички енергийни обекти на страната ", сподели Рогозин.

"Господин президентът Башар Асад съобщи, че Сирия няма предпочитание да работи с други компании от страни, които са предали Сирия в избрани моменти ", добави той.

Москва възнамерява да употребява също така сирийските пристанища, с цел да внася съветско зърно за Сирия, Ирак и други страни.

Изявленията на Рогозин след срещата с Асад демонстрират каква роля се надява да играе Москва в сирийската стопанска система, която пострада тежко от шестте години на война, отбелязва организацията.

На 11 декември Путин посети военната база Хмеймим в Сирия , където подреди на съветските войски да бъдат оттеглени до непрекъснатите им пунктове за позициониране в Русия. Той означи, че съветските въоръжени сили и сирийската войска "са победили най-ефективната група интернационалните терористи в продължение на две години ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР