Когато говорим за образование и "Европа в нашия дом'', всеки

...
Когато говорим за образование и "Европа в нашия дом'', всеки
Коментари Харесай

Цветанов: Всеки един от нас трябва да знае какви са ползите от членството ни в ЕС

Когато приказваме за обучение и "Европа в нашия дом'', всеки един от нас би трябвало да знае какви са изгодите от участието ни в Европейски Съюз и какво получаваме ние като взаимност, тъй като за 2018 и 2019 година 500 учебни заведения ще бъдат осъвременени, ще бъде усъвършенствана просветителната инфраструктура, а средствата, отпуснати оперативна стратегия Региони в напредък, възлизат малко над 700 милиона лв.. Това са средства, които са ни предоставени от мощна и обединена Европа. Това разгласи зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и водач на ПГ на партията Цветан Цветанов във Велико Търново, където откри цивилен разговор на тематика "Европа в нашия дом ".

,,Много е значимо в този разговор тематиката обучение да бъде тематика, която да сплотява всички нас. Разработихме механизъм за тези деца, които са отвън просветителната система да намерят място там, където е тяхното бъдеще и по тази причина този механизъм даде опция съвсем 40 000 деца да бъдат върнати в просветителната система и да имат предстоящ еднакъв старт'', уточни той.

,,Много е значимо да се знае, че вложенията в образованието са вложения в бъдещето. Ето за какво имам вяра, че възнагражденията на българския преподавател в края на този управнически мандат ще бъдат увеличени двойно. Децата би трябвало да бъдат образовани и тъкмо по тази причина няма по какъв начин да не обвържем тази национална политика с европейското присъствие'', разясни още Цветанов.

,,Искам да употребявам опцията да благодаря на локалната власт за дейното присъединяване и да изкажа специфични благодарности на просветителния министър, който постоянно е на терен. Разбира се, няма по какъв начин да не подкрепим в това отношение и комисията по обучение към българския парламент'', добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР