Когато го опитах за първи път при моята приятелка Сашка,

...
Когато го опитах за първи път при моята приятелка Сашка,
Коментари Харесай

Откакто кашкавалът удари 20 лв килото, правя този ФАЛШИВ паниран кашкавал – никой няма да разбере какво яде, докато не му кажете!

Когато го пробвах за първи път при моята другарка Сашка, беше сервирано за предястие и в действителност не знаех какво хапвам. Приличаше ми на паниран кашкавал, само че усетът беше друг и малко по-сладък. Тогава тя ми сподели рецептата, към която аз по-късно прибавих пармезан. Много одобрявам по този начин приготвената полента и понякога я върша за закуска или вечеря.

Вкъщи се карат кой по-бързо да вземе парче, до момента в който са още горещи, да ги „ охлади “ в сос от кисело мляко, горчица и магданоз. Ето и на вас рецептата за този апетитен Фалшив паниран кашкавал или с други думи панирани полента резени:

Фалшив паниран кашкавал

Продукти:

100 г инстантна полента (царевично брашно, качамак)

20 г настърган пармезан

1 огромно яйце

брашно, галета

За соса:

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1-2 супени лъжици горчица

1-2 супени лъжици наситнен магданоз

малко сол

Приготвяне:

Изсипете царевичното брашно във вряща вода (според инструкциите на опаковката), след което го варете на слаб огън за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер. Свалете тенджерата от котлона и прибавете настърган пармезан.

 качамак с пармезан

Изсипете качамака в плитък съд с дебелина 1 см и го оставете да се охлади и втвърди.

 полента резени

След това, когато изстине, нарежете на кубчета, оваляйте ги в брашно, след което ги потопете в разрушено яйце, с цел да се намажат от двете страни и най-после ги оваляйте в галета от двете страни.

 панирана полента

Потопете ги в сгорещено олио. Подредете готовите части полента върху кухненска салфетка, с цел да попие непотребната лой, след което ги поднесете като предястие със сос.

 подправен паниран кашкавал

За соса:  Заквасената сметана се смесва с горчица и наситнен магданоз. Посолете и разбъркайте добре.

Към запържената полента вместо сос може да се сервира гарнитура от задушени зеленчуци.

 панирана полента

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР