Когато гневът ни завладее се чувстваме сякаш нищо не е

...
Когато гневът ни завладее се чувстваме сякаш нищо не е
Коментари Харесай

Гневът и лесните начини да се справим с него

Когато гневът ни завладее се усещаме като че ли нищо не е в положение да ни успокои. И с цел да се върнем към нормалното си положение, се нуждаем от някоя ефикасна техника, с която сполучливо и най-важното - бързо, да изгоним отрицателните мисли от главата си.
Прочетете още
Някои броят до 10 и дишат надълбоко, а други следват съвета на японски учени, които след извършен опит откриха различен бърз метод за справяне с гнева. Изглежда да напишем мислите си на лист ни оказва помощ освен да ги съберем, само че и да ги изтрием - когато желаеме да го създадем.

Дори самите откриватели остават сюрпризирани откривайки, че когато запишем гневната си реакция след някаква преживелица на лист, а по-късно накъсаме този лист на дребни части или го пуснем в шредера, това не просто понижава чувството за яд, а съвсем го отстрани. 

В опита вземат участие две групи участници, които са подложени на едно и също отрицателно прекарване - получават ниска оценка за просветеност, интерес, любезност, логичност и рационалност от докторанти в Nagoya University, което искрено ги наскърбява. След това те е трябвало да напишат на лист своята противоположна връзка като подчертават върху страстите, които оценяването е предизвикало у тях.

Едните просто изхвърлят листа или го оставят на бюрото си, а другите го скъсват или унищожават. Всички са декларирали, че имат високи равнища на яд, само че при вторите те се връщат към първичното си положение съвсем незабавно откакто унищожават листа, на който са излели страстите си.

Според учените, тази техника за справяне с гнева е една от дребното, които имат емпирично потвърден резултат. Тя може да се ползва дейно в бизнес средата, в която когато страстите вземат превес, могат да замъглят разумната преценка, а това не е издирван резултат. Също по този начин елементарно може да се трансформира в отдушник след стресова среща или в края на претрупан ден, написа SciTechDaily.

 

 

 

Източник: lifestyle.bg

Снимки: iStock 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР