Когато ГЕРБ са управлявали винаги са намирали начин за диалог

...
Когато ГЕРБ са управлявали винаги са намирали начин за диалог
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Когато ГЕРБ са управлявали винаги са намирали начин за диалог между земеделските производители

Когато ГЕРБ са управлявали постоянно са намирали метод за разговор сред земеделските производители. Мария Габриел би трябвало да остане външен министър след ротацията през март и дружно с това да бъде министър председател. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. По думите й това е написано в съдружното съглашение. Партньорите са сложили подписите си и под това Николай Денков да стане вицепремиер и министър на образованието.

„ По отношение на ротацията ние имаме едно-единствено условие

и то е да се съблюдават сделките, които бяха реализирани по управническата стратегия. А те плануват акад. Денков да стане вицепремиер и министър на образованието, надлежно Мария Габриел ще бъде министър-председател и министър на външните работи. Аз просто недоумявам през последните няколко дни се появиха сходни упоритости от страна на Политическа партия и Демократична България, точно акад. Денков да заеме поста на външен министър. За този пост се изисква специфична подготовка, а това, което Мария Габриел показва през последните месеци, е извънредно положително. “

За митинга в земеделието, Петкова разяснява, че дали земеделският министър Кирил Вътев ще бъде заменен първо би трябвало да го решат министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

“ Всичко би трябвало да се базира на разговора, да се видят какви са проблемите в бранша и да се предложат решения “, предложи Петкова.

„ В момента текат диалози сред Денков, Вътев и земеделските производители.

Нека да се види какъв ще е резултатът от разговора сред тях “, прикани Теменужка Петкова. Тя чака финансовият министър Асен Василев дали има средства в бюджета, с цел да се подкрепят в допълнение зърнопроизводителите.

Петкова обаче е сигурна, че ще бъде направено всичко належащо там, където има обективни претенции, да бъдат задоволени.

„ Калин Стоянов се оправя добре като министър на вътрешните работи “, сподели още тя.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР