“Когато финансите са зле, катастрофите са неизбежни.Преди ковида нашите правителства

...
“Когато финансите са зле, катастрофите са неизбежни.Преди ковида нашите правителства
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Когато финансите са зле, катастрофите са неизбежни

“Когато финансите са зле, злополуките са неизбежни.Преди ковида нашите държавни управления държаха остатък. Дори 3% недостиг е нещо неприятно. Това са милиарди, които ги нямаме ”,  сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Имаме и по-лоша събираемост. И към това добавяне 5-6 милиарда нов дълг. не съм склонен. Не е говорено с нас ”, съобщи той.

На въпрос дали сходен ход би раздрусал държавното управление, Борисов акцентира, че това е най-малкото.

“Правителства доста. Когато финансите са зле, злополуките са неизбежни. Ние предизвестяваме ”, уточни Борисов.

 

Още не ясно какъв брой близо сме до еврозоната, само че е “по-добре да вдигнем неприятния недостиг, само че да не теглим нов дълг ”.

“Дългът да се тегли единствено за старите заеми. И ние теглихме по този начин. Ако го усилваме с десетки милиарди за последните 3 година, и по този начин да се декларира в изявление, без да сме го говорили, без да знаем от кое място ще го върнем. Да се вземе за “Струма ”, за друго. Сега единствено се взима, харчи се. Надявам се като внесат бюджета да забележим числата ”, разяснява той.

ГЕРБ биха могли да стоят в профил и да гледат по какъв начин се теглят заемите, нямало по какъв начин, тъй като “ГЕРБ ще се върне в действително ръководство ”.

“Сега имаме действително единствено външен министър. Казват, че имаме 10 наши зам.-министри, но аз не съм ги виждал и разговарял с тях. Като се наследи подобен огромен дълг, по какъв начин се връща? ”, изясни той претекстовете си против влизането в нови заеми.

“След изборите, в спокойна конюнктура Асен Василев да пристигна освен в комисия, а и пред парламентарните групи, които го поддържат да изясни ”, настоя той за диалог с сътрудниците си в (не)коалицията.

Борисов върви от град на град и тръби неистини. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова относно желанията на държавното управление за изтегляне на нов дълг и изявленията на водача на ГЕРБ по тематиката.

„ Ще се откри ли в ГЕРБ най-малко един самоуверен човек, който да каже на този човек да спре да ви излага? Борисов, че лъже, лъже. Ама чак пък толкоз. Ходи от град в град и тръби по какъв начин научил от медиите, че Асен Василев ще тегли нов дълг и какъв брой неприятно било това. Ето какво споделя: “От медиите научаваме, че министър Василев желае да тегли нов дълг. Не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Очакваме да забележим с какво ще задлъжнеем ”. “, споделя Нинова в позиция до медиите.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР