Когато фантазията срещне немската дисциплина, бъдете сигурни, че това е

...
Когато фантазията срещне немската дисциплина, бъдете сигурни, че това е
Коментари Харесай

Дербито: Футболна фантазия срещу немска дисциплина

Когато фантазията срещне немската дисциплинираност, бъдете сигурни, че това е финалът Ботев - Локо.

Треньорите Николай Киров и Бруно Акрапович са основните герои в мега конфликта на Пловдив на следващия ден. Двамата изповядват радикално разнообразни философии за футболната игра. В Ботев кредото е добре подредени тактически с усет към офанзива и един свободен Тодор Неделев. При Локомотив най-важното е тимът да не получи гол и с доста придвижване по терена да се сътвори голово състояние.

В Ботев Киров залага на тактиката 4-1-4-1. В същата групировка жълто-черните играха и в последния мач против Берое (0:1). Проблемът е кой ще е на върха на офанзивата. Доре е с грип. Поради тази причина титуляр ще е Антонио Вутов. Подобен ход ще извади от менюто на Ботев високите центрирания в пеналта на Локо, само че по принцип при съществуването там на Езе, се чака топката да се движи повече по тревата.

Точно Вутов е козът на Киров - връща се след наказване, има упоритост да се реваншира за издънката с аления картон против ЦСКА за купата, а и в тандем с Неделев правят хубави и резултатни неща в офанзива.

Николай Киров сподели, че е наясно със стартовия състав и затова нощес след тренировката жълто-черните гледаха доста видео с мачове на Локомотив и обстановки, които биха им помогнали в мача.

При Локомотив ситуацията е друго. Бруно Акрапович употребява против Септември (1:2) схемата 3-4-1-2. В офанзива на следващия ден обаче ще са Димитър Илиев и Анте Аралица, който ще е на мястото на Ален Ожболт. Аралица е по-полезен в отбранителен проект и с негово връщане по-назад схемата на Акрапович от време на време прелива в 3-5-1-1.

Нормално, предстоящо и факт ще е Акрапович да прибере Локомотив обратно в тяхната половина с 10-15 метра. От страна на черно-белите упованията са за 0:0 и в случай че вкарат един гол, той да бъде надвит.

Не се знае обаче в сходна обстановка, в случай че Локо получи рано гол, дали играчите ще могат да се провиснал и да тръгнат по-смело в офанзива.

Дали ще стане? Ще забележим на следващия ден в 20.45 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР