Когато Есмита Спудес Бидари е била младо момиче в Непал,

...
Когато Есмита Спудес Бидари е била младо момиче в Непал,
Коментари Харесай

Присъединете се към армията, станете американски гражданин: Чичо Сам ви иска - и вас, и теб

Когато Есмита Спудес Бидари е била младо момиче в Непал, тя мечтаела да влезе в армията, само че това не било действителна опция в нейната страна, пише Лолита Балдора от Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица тя постави клетва, с цел да се причисли към запаса на армията на Съединени американски щати ,

частично с помощта на съветник по набиране на фрагменти от Далас, който също е непалец и се свързал с нея посредством онлайн група.

Бидари, която ще премине главно образование през август ,

е последната от възходящия брой законни имигранти, записващи се в американската войска, търсеща все по-агресивно имигранти и предлагаща бързо приемане на поданство на записалите се.

Сблъсквайки се с дефицит на наборници, армията и военновъздушните сили на Съединени американски щати ускориха своя маркетинг ,

с цел да привлекат законно пребиваващите мигранти да се запишат. Рекламната акция включва разпространение на брошури и работа със обществените медии. Кампанията също по този начин разшири обсега си, изключително в градовете навътре в страната. Един от основните детайли е потреблението на консултанти по набиране на фрагменти, които имат сходна биография с тази на евентуалните новобранци.

" Едно е да чуеш за армията от локалните поданици тук ,

само че друго е, когато това е от твой другар от страната, от която си ти ", сподели Бидари, с която сержантът по набиране на фрагменти от армията Калден Лама от Далас се свързал посредством група във " Facebook ", подпомагаща непалците в Съединени американски щати да се свързват между тях. " Този мой другар бе в групата и той набираше военнослужещи и ми сподели за армията ", добави тя.

Военните имат триумф в набирането на законни имигранти, изключително измежду тези ,

които търсят работа, придобивки в областта на образованието и образование, както и бързо приемане на американско поданство. Но за тях също по този начин се изисква спомагателна инспекция по сигурността и повече помощ при попълването на формуляри, изключително за тези, които по-слабо владеят британски език.

Както американската войска, по този начин и военновъздушните сили споделят ,

че няма да реализират своите цели за набиране на личен състав през тази година, а военноморските сили на Съединени американски щати също чакат да не ги реализиран. Привличането на повече хора от законните имигранти може да не обезпечи многочислено присъединяване, само че каквото и да било малко нарастване ще помогне. Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати е единственият жанр войски, които са на път да реализират задачата си.

Дефицитът докара до необятен набор от нови стратегии за набиране на фрагменти ,

рекламни акции и други тласъци, които да оказват помощ на другите родове войски да се конкурират с постоянно по-високоплатените и по-малко рискови работни места в частния бранш. Шефовете на защитата настояват, че младежите са по-малко осведомени с армията, притеглят ги повече работните места в корпорациите, осигуряващи съответстващо обучение и други придобивки, и желаят да избегнат риска от пострадване и гибел, който може да донесе службата в отбрана на Съединени американски щати. Освен това съгласно военните малко повече от 20% от претендентите дават отговор на физическите, психическите и условията за характера, с цел да се причислят към армията.

" Имаме огромни групи хора от законно пребиваващи в Съединени американски щати поданици, които са извънредно патриотично настроени ,

извънредно признателни за опциите, които тази страна им е предоставила ", сподели генерал-майор от Военновъздушни сили Ед Томас, началник на командването по набиране на фрагменти за военновъздушните сили.

Най-големите провокации са свързани с идентифицирането на географските региони

с имигрантско население, намирането на способи за постигане до тях и подпомагането на всички заинтригувани да се ориентират в комплицирания развой за кандидатстване при военните и процедурите за набиране на военнослужещи.

През октомври предходната година американската войска възвърне програмата за законно пребиваващи поданици ,

които могат да аплайват за ускорена натурализация, откакто стигнат до главното образование. Консултантите по набиране на фрагменти започнаха да доближават до тях посредством обществените мрежи, като използваха къси видеоклипове на разнообразни езици, с цел да се насочат към водещите 10 страни, от които са пристигнали най-вече новобранци в миналата година.

Усилията на военновъздушните сили на Съединени американски щати започнаха през тази година ,

а първата група от 14 души приключиха главното образование и поставиха клетва като нови американски жители през април. Сред тях са новобранци от Камерун, Ямайка, Кения, Филипините, Русия и Република Южна Африка. Към средата на май в главното военно образование участваха към 100 души, почнали процеса за придобиване на американско поданство, и към 40 души, които го бяха приключили.

Томас съобщи, че програмата е изисквала промени в политиката на военновъздушните сили ,

съгласуваност със Службата по поданство и имиграция на Съединени американски щати и деликатен развой на изследване, с цел да се подсигурява, че няма опасности за сигурността.

" Трябва да предприемем изключителни ограничения ,

с цел да можем да правим деликатен обзор и да преминем през изследване за издаване на позволение за достъп до класифицирана информация ", сподели той и добави, че в доста случаи имигрантите не се назначават незабавно на работа, която изисква позволение за достъп до строго секретна информация.

Съгласно новата стратегия новобранците бързо се включват в системата за приемане на американско поданство ,

а когато стартират главното образование, стартира и интензивен развой, включващ всички нужни документи и проби. Когато новобранците от военновъздушните сили завършат 7-седмичното си образование, този развой е приключил и те поставят клетва като американски жители.

Първата група от 14 души е включвала няколко, които са имали блян към разнообразни медицински специалности ,

а различен е желал да бъде експерт по въздушен превоз. Томас сподели, че авиатор 1-ви клас Наталия Лазюк, на 31 години, емигрирала от Русия преди девет години, е мечтала да стане жител на Съединени американски щати от 11-годишна и научила за армията, гледайки американски филми и телевизия.

" В диалога си с нея, тя сподели: " Просто желаех да бъда потребна на страната си ", уточни Томас .

" И това е роман, който виждаме да се повтаря още веднъж, още веднъж и още веднъж. Говорил съм с доста от тези хора в цялата страна. Те горят от предпочитание да служат ", сподели Томас.

За Бидари, която идва в Съединени американски щати през 2016 година, с цел да учи в лицей ,

процедурата за бързо приемане на американско поданство е значима, тъй като ще улесни нейното пътешестване и ще докара нейните родители на посетители в Съединени американски щати. В диалог по телефона от Чикаго единствено ден откакто постави клетва, тя сподели, че е постъпила на работа за шест години и се надява, че нейното бъдещо американско поданство ще ѝ помогне да стане офицер.

В Чикаго по-рано тази година министърът на на сухопътните сили Кристин Уормът

разбра от редица консултанти за набиране на фрагменти за засилената работа с имигрантските общности и по какъв начин това им е помогнало да си изпълнят бройките. През бюджетната 2022 година, споделиха те, батальонът за набиране на военнослужещи в Чикаго е привлякъл 70 законно пребиваващи поданици, а за тази година към този момент са привлечени 62 души.

В по-широк проект в цялата американска войска през първата половина на тази бюджетна година

са били привлечени близо 2900 души, спрямо към 2200 души през същия интервал на миналата година. Най-голям е броят на постъпилите в армията от Ямайка - 384 души, следвани от Мексико, Филипините и Хаити, само че има доста и от Непал, Нигерия, Гана, Камерун, Колумбия и Доминиканската република.

" Като малко момиче, гледайки бойците, постоянно изпитвах към тях удивление " ,

сподели Бидари, спомняйки си за английските войски в Непал. " Вчера, когато съумях да положа тази клетва... Не мисля, че имам думи, с които в действителност да обясня по какъв начин се усещах. Когато ми споделиха: " Добре пристигнал, предстоящ войнико ", си споделих: " О, Боже, това в действителност се случва ", показа тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР