Когато Еманюел Макрон стана френски президент преди две години, той

...
Когато Еманюел Макрон стана френски президент преди две години, той
Коментари Харесай

След две години като президент Макрон преориентира икономическата си реформа

Когато Еманюел Макрон стана френски президент преди две години, той даде обещание да скъса изцяло с предишното. Месеци откакто пое поста, той понижи налозите за фирмите и вложителите и направи по-лесно наемането и уволнението, като промени трудовия кодекс.

След две години на поста и след шест месеца улични митинги на " жълтите жилетки " против неговите пробизнес промени, 41-годишният някогашен капиталов банкер ръководи стопанската система, като слага нов акцент върху семействата и увеличението на приходите им.

Жонглирането му, с което поддържа промяната жива и в същото време прави отстъпки на протестиращите, ускори растежа, споделят икономисти, като вложенията са устойчиви, а безработицата понижава.

Макрон промени посоката, откакто се сблъска с обвиняванията на протестиращите, че подценява трудещите се и пенсионерите, и на фона на от време на време съпроводените с принуждение демонстрации, които всяка седмица нарушават естествения темп на градовете във Франция.

След пакет отстъпки през декември на стойност над 10 милиарда евро (11,23 милиарда долара), Макрон разгласи понижаване на подоходните налози предишния месец за още пет милиарда евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР