Когато експерт по изкуство реши да направи нещо, свързано с

...
Когато експерт по изкуство реши да направи нещо, свързано с
Коментари Харесай

Матиас Арнт вдигна триъгълна къща на скала

Когато специалист по изкуство реши да направи нещо, обвързвано с архитектурата, се случва или злополука, или нещо като Триъгълната къща на скалата от Матиас Арнт. Той има студио за вътрешен дизайн, което се споделя Лихтект. Триъгълната къща е негов имагинерен план. На хубав каменист скат над реката той слага този дом. Скалите наподобяват като от фентъзи филм.
Идеята му е да покаже по какъв начин би изглеждал един съвършен дребен дом над река Рейн. Къщата му е на три етажа. Те пропущат светлината от три страни и от първия етаж се открива прелестна панорама към скалите и реката. Там е прибавен стеснен балкон със стъклен парапет.   
Проектът не е създаван за клиент. Фирмата на Арнт - Лихтект, насочва на всеки два месеца дизайнерско предизвикателство. Триъгълната къща е едно от тях. 
Интериорът е комбинация от снежнобели стени и открит бетон. В мебелите има някаква скандинавска лекост. На горните две равнища са спалните. До тях води стълба с неизменимия стъклен парапет. 
Формата на къщата е определена по този начин, че да пази притежателите от планинските стихии. Има и един минус - горните два етажа пускат светлина единствено от две направления и не откриват панорама към скалите и реката. Дали в миналото триъгълният дом на Арнт ще види бял свят? Бъдещето ще покаже.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР