Когато едно управление си отива, изважда опорката, че няма алтернатива.

...
Когато едно управление си отива, изважда опорката, че няма алтернатива.
Коментари Харесай

Нинова: Сглобката държи като заложник цял един народ

Когато едно ръководство си отива, изважда опорката, че няма опция. Да покажем на хората, че ние сме алтернативата, прикани водачът на Българска социалистическа партия в Плевен. Президентът Радев да свика КСНС за конституционните промени и да покаже своя план.

Нинова акцентира, че единствено до края на годината предстоят няколко съществени тествания пред страната, пред партията и пред общините.

" Събираме се в миг, в който се разисква Държавният бюджет за 2024 година и 3-годишната планирана рамка. Но се събираме и в миг, в който страната се намира в безпорядък. Правителството, вместо да основава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е катализатор и основател на този безпорядък. Единствената власт, която сега дава сигурност, предвидимост, предсказуемост, са кметовете и общинските съветници. Вие имате голямата отговорност да сте поръчител, че хората ще живеят по-добре ", прикани водачът на Българска социалистическа партия.

Тя регистрира, че на тези избори социалистите са постигнали положителни резултати и поради това, че са създали разнообразни съюзи по места.

" Силата на партия като нашата е да прави рационални, идеологически и национално виновни съюзи с други партии. В резултат на това съдействие, управлението на партията реши да стъпим на него, да го разтеглим, да го развиваме и да търсим същински партньорства в ляво, център и родолюбив блок. Искаме този съюз да се развива и по места ", разгласи Корнелия Нинова.

" Сглобката ще пристъпят до края на декември до смяна на Конституцията ", съобщи водачът на българските социалисти, съгласно която никой не знае какво ще бъде препоръчано сред второ и трето четене, а и самите ръководещи са в изострен конфликт между тях какво да се случи в правосъдната система. И предизвести, че примирието в сглобката е единствено краткотрайно и още веднъж ще избухне раздор около конституционните промени .

" Ние не поддържаме смяната на Конституцията в този тип, в който я предложиха. Не поддържаме двойното поданство на висши държавници. Не поддържаме и този тип на правосъдна промяна, който се предлага. Разумното, което би трябвало да се случи, в случай че всички сме виновни държавници, е президентът Радев да извади своя план за Конституция, да сложим всички оферти на масата и рационално и отговорно да беседваме по тези въпроси. Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е Консултативният съвет по национална сигурност в президентската институция като такава, която би трябвало в подобен тежък миг за страната да сплотява, да събира, да търси общото решение и излизане от тези рецесии ", сподели още Корнелия Нинова.

Тя означи, че въпросът за Конституцията е значим и поради това, че той е евентуално въпрос за бъдещето на сглобката.

" Те се събраха, изключително с поканата към Движение за права и свободи, сякаш за конституционно болшинство, за Шенген и за еврозоната. За страдание, и през декември няма да ни пуснат в Шенген. Еврозоната се отдалечава с тези стопански и финансови макропоказатели. Ако и конституционната промяна забоксува, то тази сглобка е изцяло изпразнена от наличие и просто държи като пленник цялостен един народ поради ползите си и разпределянето на порциите ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

" Винаги, когато едно ръководство изпадне в рецесия и вижда края си, изважда една и съща опорка – няма опция. Естествено, че постоянно има опция, това е просто опрощение ", заключи Нинова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР