Когато една смела идея се получи майсторски от първия път,

...
Когато една смела идея се получи майсторски от първия път,
Коментари Харесай

Всички пътища водят към Русе

Когато една смела концепция се получи майсторски от първия път, може и да е било по щастлива случайност. Но не подобен е казусът с фестивала " Реките на града ". Миналата година той дебютира напълно сполучливо в Русе, а тази се завръща за второто си, още по-мащабно издание.

Кея под Вития мост и този път ще е негова " сцена ". Там цели три дни - 27, 28 и 29 май, ще има концерти, спортни мероприятия, уроци по танци, срещи с интернационалните актьори, както и късмет създателите в Русе да развият, доразвият и показват своите работи и планове.

Всичко стартира през днешния ден, 27 май, в 18:30 ч. с локалните рокаджии от " Послепис ". Партито ще продължи в стила на So 90`s Alternative и DJ Groovy George. В 20:30 ч. ни чака огнено шоу.
 Снимка 575540

В събота , 28 май, обръщаме внимание на открития урок по степ аеробика от 11 ч. и на от 20:30 ч. А неделя е ден за игри, познати от риалити формати по малкия екран - всички, искащи да се включат, ще бъдат провокирани от запалянковците от " Арената - лимит на опциите ". В 19:30 ч. пък стартира.

Ученици трансформират града си

За втора поредна година архитектурната интервенция под Вития мост трансформира образа на Кея, като основава условия русенци да прекарват там повече време с разнородни занимания. Тя е основана по концепция на възпитаници от седем русенски гимназии.

Учениците са и движещата мощ на плана - и на доктрина, и на процедура. Всъщност, един до друг с членовете на, те вземат интензивно присъединяване и в построяването на всичко към Кея. Така в пространството под Вития мост се появяват кътовете за отдих, озеленяването и сянката, несъмнено.
 Снимка 575539

И всичко се случва с естествени материали, които се употребяват наново всяка година. За посетителите на фестивала има места за сядане и за групови занимания. Те ще могат да споделят и своите хрумвания за развиване на речния бряг в Русе посредством интерактивна статуя.
 Снимка 575538

А най-хубавото е, че архитектурната интервенция ще остане и след края на фестивала. Така до края на септември поданици и гости на град Русе ще могат да се включат в културни и спортни събития, да вървят на лятно кино, спектакъл, ще има DJ сетове, концерти и образования за младежи.

Всички събития на фестивала този уикенд, само че и до края на лятото, ще са с вход свободен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР