Когато една сделка се прекратява, трябва да си понесем последствията.

...
Когато една сделка се прекратява, трябва да си понесем последствията.
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: В ГЕРБ има криза и боричкане за власт

Когато една договорка се приключва, би трябвало да си понесем следствията. 2012 година е взето решение за преустановяване на огромния контракт за АЕЦ "Белене " и след това е трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се прекратят всички дребни контракти. Още 2004-2005 година е изработен този пропуск, само че за мен има различен проблем. България е единствената страна, която не влага в нуклеарни мощности. След време най-вероятно ще имаме потребност от ток и ще внасяме. До тук за изхарчени 3 милиарда за АЕЦ "Белене " и нямаме нищо, а трябваше да има един построен нуклеарен блок.

Това сподели в студиото на БТВ депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен енергиен министър Драгомир Стойнев, който разяснява тематиката, че НЕК бе наказана за сумата от 37 млн. евро от "Уорли Парсънс " поради преустановен контракт по негово време за АЕЦ "Белене ". "Инвестицията на Ахмед Доган е добра. Топлоелектрическа централа "Варна " е доста значим за българската енергетика. Има институции, които да кажат дали има нещо неправилно в тази договорка, само че е реалност, че Топлоелектрическа централа "Варна " ще работи за българската енергетика. Управляващите би трябвало да отговорят за какво държавните тецове се отхвърлят от студения запас ", съобщи Стойнев във връзка закупаването от Ахмед Доган на Топлоелектрическа централа "Варна ".

"Ние сме обезпокоени за по-бедните семейства поради повишаването на тока и парното. Това повишаване неизбежно ще докара до оскъпяване на питателните артикули. Няма нищо популистко в това, че поискахме 5% Данък добавена стойност за хляба. Разговаряхме с хлебопроизводителите и стана ясно, че има огромен сив бранш при тях. Правителството не прави нищо, тъй като при ръководещите има рецесия. Има рецесия в самата коалиция. Има рецесия и в ГЕРБ. Там се оказа, че скамейката им е къса и нямат фрагменти. Има и институционална рецесия. Говоря за проблемите сред държавното управление и президента. Румен Радев е президент на всички българи и той даде един доста добър урок по институционалност на ГЕРБ. Там все си мислят, че ще звъннат на някой и той ще подпише и ще извърши желанията им. Доколкото разбрах ръководещите са изпратили най-сетне съглъсувателното писмо и на следващия ден доста се надявам да гласуваме трите оставки ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР