Когато една майка каже Обичам те“, това означава много и

...
Когато една майка каже Обичам те“, това означава много и
Коментари Харесай

„Сине мой, искам да знаеш защо ти гладя ризата и защо ти правя закуска, без да ме молиш“ – писмото на една майка до нейния син

Когато една майка каже „ Обичам те “, това значи доста и разнообразни неща. Това е писмо до моя наследник за многото същински смисли на моето „ Обичам те “.

„ Скъпи сине, би трябвало да ти кажа, че те обичам. И желая да знаеш какъв брой комплицирани и значими са тези две думи, идващи от мен. Цял живот съм ти ги казвала, само че постоянно се чудя дали знаеш какво тъкмо имам поради, когато ги споделям.

Ти, дете мое, приемаш любовта ми за даденост. Трябва да знаеш, че те обичам толкоз естествено, колкото е естествено да знаеш името си. Моята обич е твоята първа обич и ще продължи цялостен живот, даже дълго откакто ме няма. Но в случай че в миналото се чудиш, желая да ти кажа какво тъкмо значи за мен „ обичам те “.

Когато споделям, че те обичам, това е повече от естествено възприятие, което една майка изпитва към детето си. Това значи, че мисля за теб от самото начало. През целия ден мислите ми за теб са прекалено много, с цел да ги изброя.

Когато мисля за теб, това значи простата вяра, че правиш най-хубавото в този миг. Ако си на учебно заведение, постоянно се надявам, че си удовлетворен, че си толерантен, че учиш и се наслаждаваш на живота.

 майка и наследник грижа

Когато си вкъщи, се надявам, че този дом е кротичък, спокоен и комфортен за теб. Ако си на открито с другари, уповавам се да си удовлетворен и благополучен. Моята обич е доста повече от удивление. Моята обич е повече от горделивост за това кой си и какъв ще станеш. Моята обич е твърда вяра, която в никакъв случай не избледнява.

Обичам те също значи, че си индивидът, поради който бих преобърнала света. Ако в миналото имаш потребност от мен, даже в случай че не мога (физически) да бъда до теб незабавно, в сърцето си аз съм до теб, държа ръката ти, държейки те покрай себе си.

Водя те напред. Насреща съм за всичко, от което се нуждаеш. Независимо къде си, аз съм с теб. Каквото и да става, постоянно можеш да ми се обадиш. Когато изтичаш през вратата и ме чуеш да споделям: „ Чао, обичам те! “, помни, какво значи това. Тъй като аз съм твоя майка, моята обич е част от твоята основа.

 майка и наследник

Любовта ми ти оказа помощ да израстнеш подобен, какъвто си през днешния ден. Но знам, че не е задоволително. Надявам се, че знаеш своята скъпа стойност, само че си смирен и внимателен. Надявам се, че моята обич е помогнала на сърцето ти да стане мощно, само че уязвимо и отворено. Надявам се, че всичките ти дейности са смели, само че деликатни.

Надявам се сърцето ти да е обилно, само че проницателно. Трябва да вярваш, че сш задоволителни, с цел да направиш този свят малко по-добър. Когато ти споделям, че те обичам, аз също ти подсещам да вярваш в себе си и да обичаш това, което си.

Когато върша специфични неща за теб, това не е, с цел да те чуя да казваш „ благодаря “ или да чакам твоята признателност. Това е различен метод да кажа „ обичам те “.

Когато ти върша закуска, преди да се събудиш, това е, тъй като желая сутринта ти да е малко по-лесна. Моите деликатно направени торти за рождените ти дни са метод да кажа: „ Обичам те толкоз доста, че моето време, сила и творчество са за никого другиго, с изключение на за теб през днешния ден “.

 майчино сърце

„ Когато се чудиш за какво съм изгладила ризата ти, без да си ме помолил или за какво съм сготвила обичаното ти ядене две вечери поред или за какво съм се погрижила да намериш ръкавиците и шапката си в леден зимен ден, това е единствено тъй като желая с цел да ти дам малко разтуха и наслада, даже в случай че едвам го забелязваш.

Моята обич към теб няма да изтрие грешките ти. Не постоянно ще мога да те хвана, когато паднеш. Няма да бъдеш пощаден от разрушено сърце или неуспех и аз ще бъда безсилна да го предотвратя.

Но любовта ми към теб е повода постоянно да желая най-хубавото за теб. И до момента в който най-хубавото може не постоянно да е най-лесното, може да си сигурен, че постоянно ще имам сили да те насърча, поддържа или утеша.

Няма значение какъв брой надалеч си или на какъв брой години сме и двамата. Няма значение какъв брой години ще изминат или какъв брой деца ще имаш един ден. Ти постоянно ще бъдеш огънят в сърцето ми, най-голямата наслада в спомените ми и повода от време на време да заставам будна и обезпокоена.

Ще те обичам в най-щастливите ти дни, ще те обичам когато се чувстваш на дъното, ще те обичам, когато разбиеш сърцето ми. Тази моя обич ще одобри хиляди разнообразни форми, само че в никакъв случай няма да се промени.

Когато остарееш, може да забравиш някои от дребните неща, които правех за теб. Но се надявам, че постоянно ще знаеш какъв брой доста значи, когато споделям, че те обичам “…

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР