Когато една автомобилна емблема е 30% по-тънка от човешки косъм,

...
Когато една автомобилна емблема е 30% по-тънка от човешки косъм,
Коментари Харесай

Aston Martin Valkyrie ще е най-мощният атмосферен сериен модел

Когато една автомобилна емблема е 30% по-тънка от човешки косъм, това сигурно значи, че става въпрос за нещо особено. Aston Martin Valkyrie е тъкмо подобен автомобил, за който си коства всеки ден очакване, с цел да забележим приключения вид на ултра лекото му купе, което към този момент е ясно от какъв брой коня ще се задвижва: 1130 к.с.

В пост от през вчерашния ден в Twitter, Cosworth разкрива, че атмосферният 6,5-литров V12 мотор ще впряга въпросните 1130 к.с., с цел да задвижва най-мощния в света сериен автомобил с атмосферен мотор.

Тук остава да бъде конкретизиран един подробност. Досега също имаше слух за мощ от 1130 к.с., само че се уточняваше, че моторът ще генерира 1000 к.с., като разликата от 130 к.с. евентуално ще пристигна от KERS система по сходство на тези, употребявани във Формула 1. За тази детайлност ще чакаме публично удостоверение, само че не е надалеч от логиката да предположим, че казусът ще е точно подобен.

Дори въпросният мотор на Cosworth да е „ само” 1000 к.с., той отново ще е доста над водача сега с най-мощния атмосферен мотор - Ferrari 812 Superfast. „ Кончето” също се задвижва от 6,5-литров V12 мотор, само че мощността му е единствено 789 к.с. Но освен по-високата мощ, а и предстоящото тегло от едвам 1030 кг би трябвало да трансформира Aston Martin Valkyrie в същинска ракета на пътя.

Нещо повече, Aston ще пусне още по-ненормална версия, предопределена единствено за писта - AMR Pro – която ще гони абсолютния връх за обиколка на „ Северната дъга”. Той бе записан преди към месец и половина от спортния болид Porsche 919 Hybrid LMP1 и се равнява на 5:19,546 мин.

GT X Experimental ни демонстрира бъдещия дизайнерски език на Opel

Дизел с 210 к.с. и 10-степенен „ автомат” за европейския Ford Ranger Raptor

Мъск: До 3 години Tesla може да направи модел за $25 000
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР