Когато един конфликт е изнесен, който е извън сградата на

...
Когато един конфликт е изнесен, който е извън сградата на
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър Васил Василев даде знак, че ще отстрани Морфов от театъра

Когато един спор е изнесен, който е отвън постройката на театъра, по какъв начин можеш да реагираш. Това е междуличностен спор, импортиран вътре в театъра.

 

Това сподели пред bTV Васил Василев, шеф на Народния спектакъл, във връзка абсурда, разтресъл театъра след вандалската изцепка на режисьора Александър Морфов.

„ Когато си си сложил високи цели, се ограждаш със експерти, които да работят с теб в съответната посока “, уточни той във връзка назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра.

Василев изясни и по какъв начин е схванал за вандалския акт, при който Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева в театъра: „ За тази врата разбрах от чиновник от отдел сигурност в Народния спектакъл. Той е разкрил в ранните часове в неделя. Направил съответните ограничения, с цел да се види кой е бил причинителят. Разбрах за него два дни по-късно в медиите “.

На въпроса дали е спрял да си приказва с режисьора, Василев отговори: „ Няма по какъв начин човек, който е шеф, да не приказва със своите чиновници. Все още очаквам разпределението за новите планове на господин Морфов, не може да не си приказваме “.

„ Функцията на основния режисьор е да бъде обединител на театъра. И в един миг се получава негово персонално опълчване против различен чиновник. Което аз не мога да схвана “, разяснява шефът.

„ Както съм поканил господин Морфов, по този начин съм поканил госпожа Велислава Кръстева “, изясни той и посочи, че Кръства не назначена за заместник-директор, каквито информации се появиха. „ Тя е назначена за пиар на театъра, тя се занимава с рекламата, с билетите. Тя няма нищо управително “.

Василев уточни още, че Кръстева е назначена на срочен едногодишен контракт, а Морфов – на неопределен. Когато сключихме този контракт, господин Морфов не сподели никаква политическа несъответственост с това лице “, посочи той.

„ Политика в Народния спектакъл няма “, безапелационен беше шефът. Той напомни, че в предишното е имало пиар от партия АБВ, само че тогава не е имало скандал, тъй като просто Морфов не е бил в театъра по това време.

Василев удостовери, че от през вчерашния ден министърът на културата е назначил инспекция в театъра. „ Минеков не може да кадрува в един спектакъл. Той няма право. Това е нарушаване на закона “, изясни той.

Попитан дали е карал чиновниците на институцията да вършат подписка в негова поддръжка, той сподели: „ Тази поддръжка леко ме натъжи. Аз желая обединяване в театъра. Ние сме създатели, които работим на една сцена “.

По мотив митинга на артиста Валери Йорданов „ за избавяне на театъра “, Василев попита: „ От какво спасяваме Народния спектакъл? От служебния ни министър на културата? Може би там спасяваме Народния спектакъл “.

На въпроса дали ще си подаде оставката Василев отговори: „ Аз не съм човек, който не може да си тръгне във всеки един човек. Но аз ще си потегли за нещата, които не съм приключил. И в никакъв случай няма да си потегли за нещата, които съм приключил “.

Относно това дали Александър Морфов ще бъде отхвърлен от театъра, Василев даде завоалиран отговор: „ Вече времето доста напредна и аз ще изляза с генерално решение. В единия случай, изпълнявайки закона, би трябвало да се разделиш с човек, който го е нарушил. В другия случай съм заставен да отстраня човек, който по никакъв метод не е нарушил закона “.

„ В европейска България би трябвало да държим на европейските полезности “, приключи той, намеквайки, че най-вероятно ще се стигне до премахване на режисьора.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР