Когато един 60-годишен италианец отива да разгледа изложбата на Аниш

...
Когато един 60-годишен италианец отива да разгледа изложбата на Аниш
Коментари Харесай

Мъж падна в нарисувана дупка

Когато един 60-годишен италианец отива да прегледа изложбата на Аниш Капур в музея Serralves в Порто, Португалия, надали подозира какво ще му се случи. А точно - ще пропадне в един от експонатите. Descent into Limbo е скулптура, която съставлява куб от бетон, в чийто център има дупка, дълбока 2.5 метра. Точно в нея се озовал посетителят на музея.

A post shared by Anish Kapoor (@dirty_corner) on Jul 9, 2018 at 6:25am PDT

Не е ясно по какъв начин тъкмо се е случило рухването - дупката е заобиколена от предупредителни знаци, а чиновниците на музея зорко пазят експонатите си. Явно обаче не са толкоз деликатни към 60-годишни италианци. На индивидът му няма нищо и към този момент евентуално гледа с подигравка на случилото се. Скулпторът обаче би трябвало да се замисли за резултатите от творчеството си.

Blackest. Material. Ever. #insiderinsiderinventions

A post shared by INVENTIONS INSIDER (@thisisinsiderinventions) on Dec 14, 2017 at 7:13am PST

През 2016 година Капур съумя да резервира правата над " вантачерното " - най-черното черно на света. Цветът е създаден от английската компания NanoSystem за научни и военни цели - той гълтам 99.6 % от светлината. Капур обаче го употребява в творчеството си и в съответната творба Descent into Limbo, основала проблеми на музея в Порто и на един италианец.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР