Когато е встъпил в длъжност като регионален министър в специалната

...
Когато е встъпил в длъжност като регионален министър в специалната
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: С парите за АМ „Хемус” платихме компенсациите за тока

Когато е встъпил в служба като районен министър в специфичната сметка за строителството на автомагистрала „ Хемус” не е имало пари.

Това съобщи пред публицисти районният министър Гроздан Караджов.

„ По време на служебното държавно управление имаше дефицит на средства за обезщетения и те бяха изтеглени краткотрайно. При образуването на новия бюджет се разбрахме, че когато бъде развързан въпросът с инхаус процедурите, с разпореждане на Министерски съвет ще сложим задоволително средства в нея. Тъй като въпросът не е решен, още няма пари”, съобщи Караджов.

Той отхвърли изказванието на ГЕРБ, че в сметката е имало 1 милиард лв..

„ Не, имаше към 490 милиона през лятото на предходната година. Точно тези пари са взети да се посрещнат за първите обезщетения за тока”, съобщи Караджов, представен от Нова телевизия.

Освен това той твърди, че няма никакви гаранции за строителството.

„ Строят го частни компании, които са пренаети от „ Автомагистрали”, само че гаранцията се носи от държавното сдружение, т.е. от нас. Ние си плащаме и ние си носим гаранциите - това не добре и по тази причина ги няма и парите”, изясни районният министър.

Всеки миг се чакаме специфичното юридическо мнение за рисковете, които могат да се случат при вероятно преустановяване на договорите за инхаус, изясни още министърът.

„ Няма необжалвана процедура за главен ремонт. Прилича ми на саботиране. Някой като че ли преднамерено се пробва да отсрочи ремонтите в България. Мисля, че става дума за проведена акция”, сподели Караджов.

„ Не може превозвачите да носят на гърба си обществени функционалности, които страната е обещала”, съобщи Караджов по въпроса с междуградските транспорти. Относно пътностроителните компании и дали са им изплатени парите, Караджов съобщи, че дотук са им платени 55% и чака до края на другата седмица да станат 100%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР