Когато е възпалена стомашната лигавица, това е гастрит, а когато

...
Когато е възпалена стомашната лигавица, това е гастрит, а когато
Коментари Харесай

Народни рецепти при язва

Когато е възпалена стомашната лигавица, това е гастрит, а когато е нарушена целостта ѝ, към този момент се приказва за язва. Ето няколко предписания от националната медицина, които могат да оказват помощ за облекчение на болките.

15 сухи смокини се заливат със зехтин. Киснат 3-4 денонощия.

Взема се по една смокиня 3-4 пъти на ден преди хранене.

50 капки от 30 % разтвор на пчелен клей се слагат в чаша с прясно мляко.

Пие се половин час преди хранене три пъти на ден в продължение на един месец.

20 г гол сладник, 20 г цвят от лайка, 5 г листа от маточина и 5 г мента се смесват. Една чаена лъжичка от сместа се залива с 250 мл гореща вода и се запарва 5 минути.

Пие се по 1 чаша прясно приготвена запарка след хранене.

Смесват се 100 г прополис, 20 г ленено семе, 50 г овесени ядки и един ситно нарязан лист от репей. Прибавят се 250 г гроздова ракия и 250 мл вода. Слага се на котлона да кипне, престоява по този начин 3 денонощия и се прецежда.

Пие се по една супена лъжица преди хранене. Рецептата е доста подобаваща след рецесия на язвата.

В 500 мл прясно мляко се поставя ¼ супена лъжица свинска мехлем, 1 прясно яйце и 1 супена лъжица мед. Сместа се разбърква добре.

Изпива се едновременно на гладно.

200 г цвят от глухарче с част от дръжките се вари дружно с 2 настъргани лимона в 1 л вода до кипване. Течността престоява 24 часа на стайна температура и се прецежда през тензух. След това се вари с 1 кг захар, до момента в който се получи желе. Докато е топло се изсипва в бурканчета. Като изстине се съхранява в ледник.

Взема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди хранене. Лечението може да се повтори.

В 1 л гроздова ракия се накисват 4 супени лъжици цветове от жълт кантарион. Държи се на слънце и след седмица се прецежда.

От настойката се пие 3 пъти на ден по 1 ракиена чашка преди хранене.

Добре е заран на гладно да се изпива по 1 супена лъжица зехтин и по-късно да се изяжда филийка самун. Това се прави в продължение на 2 седмици. След 20 дни отмора лекуването се повтаря.

Запечатват се в буркан 250 г маслини и 250 г чист зехтин. Държат се 20 дни на слънце или на топло до печката. Маслините се изваждат, а зехтинът се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 20 минути преди хранене.

При язва на дванадесетопръстника

Сварява се в 300 г вода 1 супена лъжица смрадлика за 15 минути. В 300 г мед се прибавят 300 г зехтин, отварата от смрадлика и сок от три лимона. Сместа се обърква добре и се държи на хладно и мрачно място.

Взема се по 2 супени лъжици 2 пъти на ден преди хранене.

При гноен колит

100 г плод от шипка се залива с 1 л слънчогледово масло. Стои 14 дни на мрачно и топло, като от време на време се разклаща.

Преди приложимост се прецежда и се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден половин час преди хранене.

Вземат се по 50 г нарязани жълт кантарион, жълт равнец, подъбиче и джоджен и се смесват със 100 г синя тинтява. От сместа се вземат 3 супени лъжици и се варят 15 минути в 1 л вода.

Прецежда се и се пие 3 пъти на ден преди хранене по 1 винена чаша.

При обострен гастрит или язва се предлага сок от пресни картофи, който има алкализиращ и противоспастичен резултат. Може да се смеси със сок от алено цвекло (но не повече от 30 мл) и моркови.

Добре е след хранене, в случай че чувствате тежест, отичане на корема да сдъвквате парче джинджифил колкото грахово зърно.

Много добре работи при конвулсии хомеопатичното средство Nux vomica 5 или 9 СН. Приемат се по 5 гранулки през 10-15 минути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР