Когато две жени обединят таланти, стават чудеса. Когато се скарат,

...
Когато две жени обединят таланти, стават чудеса. Когато се скарат,
Коментари Харесай

Силвия Лулчева в #Мъжътмиевиновен - slava.bg

Когато две дами обединят гении, стават чудеса. Когато се скарат, настъпва дребен апокалипсис. Потвърждение за първото е моноспектакълът на превъзходната и като комедийна актриса Силвия Лулчева „ #Мъжътмиевиновен “ по доброжелателно-ироничния текст на Лиза Шопова, писан особено за дамата с най-изкусителния глас в родната арт гледка. За второто пък приказва обстановката в пиесата, която се играе в новия клуб на Сатиричния спектакъл „ Хепи Сатира “.

Героинята на Силвия е театрална примадона в зората на своите 50 години, която преди малко е нокаутирала нетактична млада колежка и евентуално й е счупила носа. От случката, станала, несъмнено, отвън зрителния обхват на публиката, стартира да тече невероятният монолог на актрисата, „ сканиращ “ огромните страхове и дребните и по-едри женски провинения на тази подла зрелост: измените на отпускащото се тяло, конкуренцията на новоизгряващите ку...кошути, изневерите с „ младо агнешко “...

Докато си споделя преживелиците, героинята на Лулчева, като един многорък Шива, беседва по телефона с майка си, с щерка си, с маникюристката, при която подозира, че си е изгубила обицата... После пък, изхождайки от личния си критерий, стартира да подозира в същите провинения брачна половинка си, вкарвайки се с неподражаема лекост в нов филм... За да прозре най-после, че е една „ кокошка с мъж слънце “ в тази обагрена с блестящо възприятие за комизъм и незлоблива към мощния пол женска изповед.

Лиза Шопова – авторка на следващ сценичен бестселър, е и режисьор на театралните безредици на Силвия Лулчева, а сценографията, включваща огледала сред портрети на международни кинозвезди, е на Антония Попова, предава Монитор.
Снимка: Сатиричен театър
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР