Когато двама се карат, виновен е по-умният. С този цитат

...
Когато двама се карат, виновен е по-умният. С този цитат
Коментари Харесай

Томислав Дончев към президента: Когато двама се карат, виновен е по-умният

" Когато двама се карат, отговорен е по-умният ". С този откъс на Гьоте вицепремиерът Томислав Дончев отговори на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден употребява също откъс на писателя, с цел да отговори задочно на премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на TOPNOVINI.BG.

" Или най-ценното в тази обстановка - " Разделяй и владей " е умно предписание, само че " Обединявай и направлявай " е по-добро ", сподели още вицепремиерът, цитирайки още веднъж Гьоте.

Радев: Депутати, кръгом и тичешком, дарете и мартенските заплати

" Единственият личен апел, който ще си разреша към президента е да следва личната си рекомендация - дано всички да се смирим и да си гледаме работата, тъй като обществото ни има потребност тъкмо от това ", акцентира Дончев.

Вицепремиерът подсети, че напоследък се употребяват военни термини, само че разясни, че не знае дали това е добре. Той съобщи, че " тук няма новобранци " и напомни няколко команди, които президентът Румен Радев употребява - кръгом, тичешком марш.

" Армейските команди се подават от висшите към по-низшите, с цел да правят елементарни, механични команди. Но тук няма новобранци. А и не е ясно коя команда би трябвало да изпълняваме - тази от 3 март, тази за събаряне на изключителното състояние или какво ", разяснява той.

" Всичко ми наподобява на една команда в армията, която би трябвало да унижи другите ", добави Дончев.

" Да не се бърка раздаването на мартеници със комплицираната логистична задача в интервала на пандемията. Раздаването на защитни средства в лечебните заведения се прави както би трябвало. Ако има ограничавания тук, те не са парични. Единствените ограничавания са от неналичието на някои продукти на българския пазар ", сподели още вицепремиерът на брифинг в Министерския съвет. На него участваха още ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.

Дончев акцентира, че рецесията вади най-хубавото от обществото, визирайки множеството подаяние към лечебните заведения, само че по думите му, не вади " най-хубавото от политиците ".

" Чрез общественото министерство, ние осигуряваме храна на към 60 000 души. Това е посредством системите на обществените патронажи. Имаме и спомагателна форма - " Топъл обяд ", където също се реализират сходни услуги. Ако има потребност от още, ние сме в положение да увеличим размера лица, на които се дава храна. Няма да откликвам с политически коментар. Доколкото разрешават ресурсите на страната, ще опитаме да достигнем до всеки ", изясни Дончев.

Той добави, че ограниченията, които се вземат, са сложни и все още се работи по тях. Вицепремиерът обаче не се нае да прави прогноза по кое време ограниченията ще бъдат разхлабени.

53 975 броя са разпределените все още защитни маски за профилиран личен състав. Това са маски за лекарите на първа линия. Защитните маски за обща приложимост са съвсем милион, без тези от митницата, които са повече от половин милион. Облекла за профилиран личен състав за многократна приложимост, които са най-търсени от нашите медици 392 броя. Облекла за обща приложимост – 10 050 броя. Облекла за обща приложимост за многократна приложимост – 40 180. Защитни очила – 85 768, предпазен шлем – 6000 броя. Това заяви Началникът на логистичния център към Националния действен щаб и шефът на ГДПБЗН комисар Николай Николов.

Разпределени са и количества алкохол и дезинфектантен гел в разнообразни разфасовки.

Комисар Николов заяви, че към този момент в аптеките има маски и дезинфектанти, а повече от 60 компании са предложили предложения и услуги за образуване на произвеждане на маски. Работи се интензивно и по обезпечаване на персонални защитни средства за доброволците. За техните потребности има дарени коли от производители. 

„ Има акцент върху интензивните отделяния за приемане на най-тежко болните. По рекомендация на Щаба здравния министър Кирил Ананиев издаде заповед за претрансформиране на всички лечебни заведения в страната, да отделят свои отделения, които са за Коронавирус инфектирани, задоволителен брой интензивни кревати без да се прекъсва естествената работа на лечебните заведения. Едновременно с това се зареждаха лечебни заведения, гранични служби и служители, които имат чести срещи с жители, със защитни средства. Най към този момент на лекарите, тъй като това е двойна загуба за популацията ”, сподели от своя страна ръководителят на Оперативния щаб ген. Мутафчийски. 

По думите му през това време са се изграждали Национална лаборатория, лаборатория в Плевен, „ Пирогов ”, РЗИ-София, Бургас, лаборатория в болница „ Софиямед ”. Скоро следва разкриване в Пловдив. „ Това уголемява благоприятни условия за по-широко тестуване на популацията с надеждни способи ", сподели ген. Мутафчийски. 

TOPNOVINI.BG приканва за дисциплинирано и отговорно държание пред тестването COVID-19. Да се обединим към идеята да запазим живота и здравето на най-близките си.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР