Когато двама души имат зад себе си 20-30 години съвместен

...
Когато двама души имат зад себе си 20-30 години съвместен
Коментари Харесай

Ето защо хората се развеждат след дълги години брак

Когато двама души имат зад себе си 20-30 години взаимен живот, в профил наподобяват като едно цяло и че имат неразрушима връзка. И тогава за изненада на всички следва бракоразвод. На какво се дължи това?
На всеки 13 минути в света се развежда по една двойка. Общоприето е в обществото, че бракът постоянно е добър, а разводът неприятен. И първият въпрос, който се задава на развеждаща се двойка, е „ Какво се е случило? “
Според статистиката най-често разводите следват след 6-9 години брак, а „ най-популярната “ възраст за развеждащите се е 30-34 години. През първите 5 години се случват към 40% от разводите, а след 20 години брак единствено 12% от двойките се развеждат. Но в случай че повода за развода след първите пет години брак може да е несъответственост, тогава какво се е пропукало след взаимен живот над 20-25 години? Ето какви може да са седемте съществени аргументи съгласно психолога Светлана Кравченко, която ги проучва пред MarieClaire.

Кризата на междинната възраст
Кризата на междинната възраст поразява най-често дългогодишните двойки. Тя се случва както на мъжете, по този начин и на дамите. Има рецесия на към 40 години. По това време започваме да си задаваме въпроси: Кой съм аз? Така ли ще пребивавам? Къде отивам? С верния ли сътрудник съм? Кризата трансформира идеалите. Хората в рецесия постоянно си задават метафизичен въпроси и мисълта за бракоразвод наподобява като решение на казуса и дава късмет за ново начало.

Изневяра
Тя унищожава браковете във всяка възраст на сътрудниците, само че ще проучваме тъкмо измяната, което се случва в зрелост. Понякога хората с финансова непоклатимост, благосъстоятелност и добре открити взаимоотношения стартират да мислят, че откакто са съдействали за благосъстоянието на фамилията, сътрудниците не ги правят оценка и се пробват да намерят удостоверение за тяхната значимост отвън фамилията.
От друга страна, изневярата в зрелост постоянно е обезщетителна. По предписание прочувственото отчуждение сред съпрузите се е случило от дълго време и измяната, което се е случило, е разследване от прекратена връзка.

Интелектуална или духовна пропаст
Почти всички хора се трансформират през живота си. Причината за развода може да бъде фактът, че те се трансформират с разнообразни темпове. Например, в случай че единият сътрудник е отишъл надалеч напред в развиването си, а вторият е останал на същото равнище, тогава раздялата в такива обстановки е съвсем неизбежна.

Емоционално изгаряне
Към 25-30-годишна възраст съпрузите са натрупали избран отрицателен багаж от неточности, разочарования и взаимни упреци. Понякога тази тежест просто се подценява, а от време на време се случва по този начин, че чашата прелива и решението за бракоразвод наподобява единствената допустима опция.

Приключване на „ плана “
Много постоянно съпрузите поддържат брака единствено поради развъждането на деца, да вземем за пример. Тогава децата порастват и става явно, че „ планът “ е приключен. Други фактори също могат да бъдат „ план “: ипотечни заплащания, грижи за болен родственик, обучение и доста други. Освен това финансовото богатство на фамилията може да бъде свързващото звено. Обикновено до зрелост хората към този момент имат апартамент, къща, кола и предпочитание да живеят за себе си.

Самореализация и отмалялост
На възраст 40-50 години доста хора имат предпочитание да се провиснал и да се насладят на живота си. В същото време имат опция да се отдадат на обичания си бизнес или занимание, изключително при положение на довеждане докрай на който и да е „ план “ от предходния параграф. Случва се да настъпи миг, когато човек осъзнава, че годините минават, а геният му към момента не е оголен, фантазиите му не са изпълнени. Струва му се, че фамилията го стопира и желае да се освободи.

Нови усеща
Всички възрасти са подчинени на любовта и постоянно се случва някой от съпрузите да се влюби в зрелост. Последната обич може да бъде по-силна от първата и като предписание изборът се прави в интерес на нововъзникналите усеща.
Важно е да знаете, че разводът не е нито добър, нито неприятен. Просто се случва. Всяка двойка, и изключително тази, която има дълголетен брак „ на карта “, би трябвало да реши дали разводът е единственият излаз от обстановката, защото множеството от горните проблеми могат да бъдат отстранени – да се намерят аргументите за рутината във връзката, да си спомните положителните моменти, поради които сте се влюбили един в различен, да попълните запаса от усещания, да подновите или да оформите фамилни обичаи и просто да желаете да бъдете щастливи дружно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР