Когато другите те наранят, дай им от твоето лекарство. Не

...
Когато другите те наранят, дай им от твоето лекарство. Не
Коментари Харесай

Когато те наранят, дай им от твоето лекарство

Когато другите те наранят, дай им от твоето лекарство. Не от тяхното. Защото към този момент знаят усета му.

Ако са те излъгали неведнъж, дано твоят отговор е почтеност. Ако са си играли с възприятията ти, дано твоят отговор е зряло отношение. Ако са разрушили сърцето ти, дано твоят отговор е изцелението и добротата. Ако са те предиздвикали да плачеш, дано твоят отговор са усмивките. Ако не са били до теб всякога, в който си имал потребност, дано твоят отговор е безусловна поддръжка и схващане точно към този човек. Защото в живота се случва всичко. Ако са си тръгнали от теб, дано твоят отговор е приемането.

Твоето лекарство може би ще се нуждае отдавна, с цел да подейства. Вероятно ще има непредвидени пречки, които ще забавят резултата му още повече. Да, от време на време е допустимо да се разочароваме още веднъж. Дори след края е допустимо един човек да продължи да ни разочарова. Дори когато сме считали, че няма накъде повече. Но все пак – продължавай да бъдеш добър. И най-после ще се случи. Ще видиш. Чудото ще пристигна в живота ти. Миналото ще бъде излекувано. Болката ще бъде забравена. А горчивината – отмита.

Затова имай самообладание. И вярвай. В себе си. В сърцето си. Истинските хора ще те оценят поради това, което си.

Не се опасявай да бъдеш себе си. Не се опасявай да отговориш на разочарованието с обич. На отхвърлянето – с приемане. На мрака – със светлина.

Автор: Найва Зеби ян

Найва Зебиян е ливански канадски учител със седалище в Лондон, Онтарио. Страстта й към креативното изложение се виждаше още от млада възраст, до момента в който се задълбочаваше в арабската лирика и романи. Известна е с книгата си „ Плат за мозъка. “

https://najwazebian.com/

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР