Когато ДПС е на власт, инвестициите се увеличават, икономиката расте,

...
Когато ДПС е на власт, инвестициите се увеличават, икономиката расте,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Когато ДПС е на власт – икономиката расте, дългът намалява 


Когато Движение за права и свободи е на власт, вложенията се усилват, стопанската система пораства, а дългът на страната понижава. Това съобщи ръководителят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пещера, оповестиха от пресцентъра на партията. Той уточни и какво се случва, когато Движение за права и свободи е отвън властта – няма вложения, а дългът пораства.

За 8 години присъединяване във властта сме върнали 16 милиарда лв. дълг. По време на ръководството от 2001 до 2009 година вложенията годишно стигаха над 6 милиарда лв., икономическият растеж бе 7% и оставихме фискален запас от 8,5 милиарда лв., напомни Карадайъ.

Той даде и съпоставяне с ръководството на ГЕРБ и Политическа партия.

С идването на модела ГЕРБ – на омразата и разделянето, дългът се усили за 10 години с 20 милиарда лв.. Когато няма вложения, няма и сигурни приходи. Това бе повода за тези 10 години над 500 000 работоспособно население да напусне страната, съобщи Карадайъ. Едни инцидентни минувачи във властта пък за 9 дни похарчиха 9 милиарда от дълга, който към този момент стигна 38 милиарда лв., добави водачът на Движение за права и свободи.

Той направи и второ съпоставяне, обвързвано с европейските средства.

Когато Движение за права и свободи са на власт, оперативните стратегиите се пишат и договарят в период с Брюксел. Нищо, че след това различен режеше лентичките на обектите, финансирани с европейските средства. Така беше през първите два оперативни интервали. За третия интервал, през 2020 година, ГЕРБ закъсня с написването им, а когато ние поискахме експертно държавно управление, с цел да се оправи казуса, те не се съгласиха. Сега, две години по-късно – нито има План за възобновяване и резистентност, нито оперативни стратегии. 60 милиарда стоят в Брюксел, кметовете имат подготвени планове за стотици милиони левоте, само че няма власт, която да разпише стратегиите, сподели Карадайъ.

Когато Движение за права и свободи взе участие във властта – оперативните стратегии се разписват, договарят се с Брюксел и парите стигат до България. Когато Движение за права и свободи не е във властта – парите стоят в Брюксел. И като леда – колкото повече време минава, толкоз повече се стопяват, добави водачът на Движение за права и свободи.

Изводът е – Движение за права и свободи би трябвало да взе участие във властта. Защото има експертизата, има и опита. Следователно – ключът за решаването на проблемите и превъзмогването на рецесиите е точно в Движение за права и свободи, сподели още Мустафа Карадайъ.

Той подсети, че нито лъжата, нито омразата ще изведат страната от тежките и сложни времена. Това ще стане единствено с национални цели и цели, с разговор и нормалност в политиката.

През целия преход се нагледах на случайници във властта. Ние като че ли доста обичаме да даваме властта на случайници. Като се разболеем, търсим най-хубавия лекар, само че когато би трябвало да се ръководи страната – може който пристигна, откъдето пристигна, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Игнорирането на Движение за права и свободи от ръководството дава доста отрицателен резултат. Цялата история на прехода потвърждава, че Движение за права и свободи носи непоклатимост и сигурност, сподели Цонев. Той бе безапелационен: „ Трябва да имаме резултат, който ще направи Движение за права и свободи сериозен и постоянен фактор в едно антикризисно ръководство, което да реши главната част от проблемите – да спрем инфлацията, да стабилизираме цените, да стабилизираме приходите и да осигурим сигурност на всички вас. “.

Движение за права и свободи ще упорства да се одобряват 2 ограничения, с които да се усили размера на пенсиите, сподели общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

Едната е за хората, които нямат нужния стаж, тъй като не им се признаваше казармата. Ние ще желаяме тези 2 години да влязат в стажа, изясни Адемов.

Втората е обвързвана с тези, които имат нужния стаж, само че нямат годините за пенсиониране. Досега те получаваха орязани пенсии. Ние настояваме понижената сума да е единствено за годините, които не им стигат, добави Хасан Адемов, представен от Труд.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР