Когато дойдохме през 2014 г., помните ли, беше фалирала КТБ,

...
Когато дойдохме през 2014 г., помните ли, беше фалирала КТБ,
Коментари Харесай

Борисов: Бензинът пак стигна 3 лв., данъци не се плащат

" Когато дойдохме през 2014 година, помните ли, беше банкрутирала КТБ, когато говорехме за постна пица, за стягане на коланите и ГЕРБ получаваше упреци отвред, че не подвига пенсиите? В една страна е като в едно семейство – би трябвало да знаеш какво имаш в джоба. Още на идната година след банкрута, ние излязохме на остатък ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Да, дано да вземат дълг, с цел да погасят остарял, само че когато обсъждаме бюджета, ние ще попитаме за какво сме разточителни? Това се споделя водачество и отговорност на партия към страната. Гласувахме бюджета, с цел да влезем в локалните избори.

Освен остатъците, които реализирахме, оставихме 1,5 милиарда за „ Хемус “, оставихме над милиард за ВиК, платихме напред 2,2 милиарда за първите самолети.

Сиреч – всичко е разплатено и настрана всяка година заделяхме с изключение на остатъка и един милиард за санирането. Всичко това е в бюджета, по тази причина има термини – закостенял бюджет. Аз ще упорствам за подобен. Това разсипничество не може да продължава. Със заеми не може да се продължава. По време на Коронавирус Национална агенция за приходите я превърнахме от събирателна на разплащателна организация. Да седнат и да си създадат консервативни бюджети за 2024, 2025, 2026 година, с цел да изравним салдото. Първата ще стягат коланите “, прикани Борисов.

„ Това, което слушам, не ме радва - „ Лукойл “ нула налози. Бензинът отново стигна 3 лева Данъци не се заплащат. Говорим за милиарди левове от нашия джоб, които отидоха към Русия. И ние си обичаме руснаците, само че по си обичаме българите. Искаме парите да си останат в нашите джобове “, показа още някогашният министър председател.

" София имаше шанс с кмет като мен. Направих им южната дъга, северната, източната и остана единствено от Банкя до " Борис ". Те и това не направиха. Войната в Украйна не е свършила. Загиват хиляди почтени. Затова се крепи това държавно управление. Направихме и положителни неща. Но в този момент би трябвало да затегнем коланите " съобщи водачът на партията.

" Компромисът си заслужава. Светът е сложен, само че в Народното събрание ще създадем всичко, което конституцията и законите ни разрешават, с цел да изпълним надзор върху дейностите, които си разрешават ", увери Борисов и разкри, че околовръстното на Пловдив може да се строи, единствено че се дават стотици милиони за боядисване и мантинели на близки до тях компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР