Когато до нас има война това неминуемо променя всички планове

...
Когато до нас има война това неминуемо променя всички планове
Коментари Харесай

Лорер: Русия отдавна не е най-важният търговски партньор на България

Когато до нас има война това неизбежно трансформира всички проекти на света. Инфлация ще има и тя ще се успокои, в случай че въобще се успокои, към края на годината. Това сподели пред тази заран министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Министърът разяснява утвърдената от държавното управление стратегия за прилагане на филантропична помощ за лица , търсещи краткотрайна протекция.

Няма пари на ръка. Украинските бежанци няма да получават директна финансова помощ, 40-те лв., утвърдени от държавното управление, ще получават хотелиерите, които ще настаняват хора за човекоден настаняване плюс изхранване. Те би трябвало да бъдат юридически лица и ще получават сумите в края на месеца, съобщи Лорер.

Аз съм уверен, че ще има европейска взаимност за всички, защото общественият напън е голям, сподели още той и напомни, че в четвъртък министър председателят Кирил Петков прикани европейските сътрудници да поддържат финансово България и страните , покрай войната в Украйна, които одобряват бежанци.

Чака се и решение на Европейската централна банка (ЕЦБ) по отношение на украинската валута – защото гривната сега е на практика замръзнала – не е анулирана, само че и никой не знае какъв е курсът, уточни Лорер.

Министърът беше безапелационен, че управническата коалиция върви сполучливо напред.

Намирам действието на тази рецесия по-скоро оздравително, добави той.

Русия от дълго време не е най-важният търговски сътрудник на България. Единственото значимо нещо, което внасяме от там са енергоизточници. Вероятно след войната съветският екскурзиант към този момент няма да е платежноспособен, само че въпросът с енергоносителите е общоевропейски , сподели още Лорер и добави, че войната ще тласне Европа към опция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР