Когато Джордж VI умира в съня си в Сандрингам в

...
Когато Джордж VI умира в съня си в Сандрингам в
Коментари Харесай

След смъртта на Елизабет II променят пари, гербове, знамена, химна и пощенските кутии

Когато Джордж VI умира в съня си в Сандрингам в ранните часове на 6 февруари 1952 година, най-голямата му щерка, принцеса Елизабет, която тогава посещава Кения със брачна половинка си, незабавно става кралица Елизабет II.
Прочетете още
„ Същият успореден развой ще се случи при гибелта на кралица Елизабет и поемането на трона от крал Чарлз III “, сподели Робърт Блекбърн, професор по конституционно право в Кралския лицей в Лондон, пред Народното събрание.

Въпреки това, след рекордното царуване на кралицата, отделянето на нейното име, облик и иконография от тъканта на националния живот в Обединеното кралство и в цялата Британска общественост ще отнеме доста повече време. Това са някои от нещата, които би трябвало да се трансформират.

Знамена

От знамената, които се веят пред полицейските сектори в Обединеното кралство, до стандарта, употребен на военноморски транспортен съд, когато на борда е военачалник, хиляди флагове, украсени с EIIR, ще би трябвало да бъдат сменени. Военните полкове носят „ цветовете на кралицата “, доста от които са осеяни със златни бродирани EIIR; знамето на противопожарната работа включва нейните букви и страните, в които кралицата остава държавен глава, в това число Австралия, Канада и Нова Зеландия, имат това, което специалистите по флагове назовават ​​„ Е знамена “ – персонални флагове за кралицата, които се употребяват, когато тя е на посещаване.



Кралският стандарт

Възможно е кралският стандарт – четвъртитото знаме, което се вее на всички места, където е резиденцията на монарха – също да се промени. Версията, употребена от кралицата, включва една четвърт, представляваща Шотландия (разярен лъв), една за Ирландия (арфа) и две, представляващи Англия (три преминаващи лъва), само че нито една за Уелс. Той се употребява доста преди Уелс да има свое национално знаме, прието през 1959 година Следващият монарх може да включи уелски детайл.

Банкноти и монети

Има банкноти от 4,5 милиарда стерлинги в обращение с лика на кралицата върху тях, на обща стойност £80 милиарда. Замяната им с други възможности с главата на новия монарх евентуално ще отнеме най-малко две години. Когато бяха издадени последните синтетични банкноти от £50, процесът на евакуиране и подмяна лиши на Bank of England 16 месеца. Когато кралицата се възкачи на трона през 1952 година, монархът не беше изобразен на банкнотите. Това се промени през 1960 година, когато лицето на Елизабет II стартира да се появява на банкноти от £1 в изображение, основано от дизайнера на банкноти Робърт Остин, което някои подлагаха на критика като прекомерно строго. Изображение на новия монарх ще бъде в съгласие с Бъкингамския замък. Главата на кралицата участва и върху банкноти от 20 $ в Канада, върху монети в Нова Зеландия и върху всички монети и банкноти, издадени от централната банка на Източните Карибите, както и от други елементи на Британската общественост.

Дизайнът на монетите може да се трансформира по-бавно, в случай че се следва исторически казус: всекидневно е да имате разнообразни монарси в портфейла си, защото промяната на монетите се случваше органично, а не посредством евакуиране.

Национален химн

Една от най-простите промени, на доктрина, ще бъде превключването на думите на националния химн от „ Боже, пази нашата милостива кралица “ на „ Боже, пази нашия милосърден крал “ – макар че може да отнеме време, преди огромни тълпи да запеят новата версия с убеденост. Химнът се употребява от 1745 година, когато една ранна версия гласи: „ Бог да пази великия Джордж, нашия крал, Да живее нашия доблестен крал, Бог да пази краля “.

Молитви

Кралицата е била „ бранител на вярата и висш шеф “ на Англиканската черква и има молебствия към нея в Книгата на общите молебствия, която датира от 1662 година Човек моли Бог „ да я изпълни с благодатта на твоята Света Дух, с цел да може постоянно да се склонява към Твоята воля и да върви по Твоя път ”. Очаква се те да бъдат изменени, с цел да станат молебствия за новия монарх. Това би трябвало да бъде направено по силата на законодателство или кралска заповед и последно е направено след гибелта на кралицата майка. Свещениците също могат да трансформират молитвата за краткотрайно прилагане, което значи, че молитвите за монарха, които нормално се споделят в неделните служби, и даже песните могат бързо да бъдат приспособени към новия бранител на вярата.

В службите на светото причестяване, съдържащо се в общото свещенодействие, има „ събиране “ за суверена, който моли Бог да „ ръководи сърцето на твоята определена слугиня Елизабет, нашата кралица и шеф, с цел да може тя на първо място да търси твоята чест и популярност ”. Това може да бъде променено от Общия Синод.

Кралски герб

Познатият кралски герб, който включва лъв и еднорог, вилнеещи против щит, се употребява необятно в държавни здания и писалищен материали и всяка смяна би била скъпа, само че може да не е нужна. Ще би трябвало да се промени, в случай че новият монарх реши да съставлява Уелс на щита в сходство с всяка смяна на кралския стандарт.

Кралски доставки

От компанията за горчиви питиета Angostura в Тринидад и Тобаго до ковача от Съсекс Зак Треливинг, кралската заповед на кралицата сега се ползва за повече от 600 предприятия, които имат история на доставки на кралското домакинство. Марки, които се радват на потреблението на гербовете на кралицата в своите маркетингови материали, включват пиана Steinway, зърнени храни Jordans, джин Gordon`s и бижутери Swarovski, както и водопроводчици, производители на огради, звукови инженери, ножици за жив плет и мелници за брашно. След гибелта на кралицата те могат да изгубят статута си, в случай че не получат нова заповед от нейния правоприемник или различен член на кралското семейство, който стане донор – евентуално нов принц на Уелс. Това може да не стане бързо. Когато принц Филип умря, притежателите на кралската му заповед получиха две години пролонгация. Новият монарх може да реши да поправя критериите, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да стане собственик на кралска заповед, да вземем за пример посредством увеличение на акцента върху устойчивостта.

Пощенски кутии и марки



Пощенските кутии на Royal Mail, носещи кралския код на кралица Елизабет, ER, надали ще бъдат отстранени. Някои с GR шифъра на крал Джордж VI остават в приложимост през днешния ден, 70 години по-късно. Пощите обаче ще сменят марките, като ще се употребява профилно изображение на новия монарх.

Клетви за честност

Депутатите нямат право да заседават в Камарата на общините, да приказват в диспути, да гласоподават или да получават заплата, в случай че не се врекат във честност към короната. От 1952 година формулировката е: „ Аз (името на член) се заклевам във всемогъщия Бог, че ще бъда правилен и ще бъда същинска честност към Нейно Величество кралица Елизабет, нейните наследници и приемници, съгласно закона. Така че Бог ми помогни. ”

Депутатите и сътрудниците ще би трябвало да положат нова клетва пред нейния правоприемник. Новите английски жители също са помолени да се закълнат в „ същинска честност към Нейно Величество Кралица Елизабет Втора, нейните наследници и наследници “, а Министерството на вътрешните работи евентуално ще промени това. Къбс и скаути дават обещание да „ изпълнят дълга си към кралицата “, до момента в който новите членове на въоръжените сили носят „ да бъдат правилни и да носят същинска честност към Нейно Величество кралица Елизабет II, нейните наследници и наследници “.

Смъртта на кралицата е нерешителен миг за част от по-широкото кралство на Британската общественост, 14 страни от които признават монарха за собствен държавен глава. В доста случаи техните конституции гласят, че кралицата е държавен глава. В тези страни конституциите ще би трябвало да бъдат променени, с цел да се базират на нейния правоприемник. В страни като Ямайка, където има мощно републиканско придвижване, и Белиз, тези конституционни промени също ще изискват референдум, съгласно специалисти от Британската общественост. Очаква се това да докара до миг на политическа заплаха за новия монарх, който, откакто Барбадос стана република през 2021 година, може да се изправи пред загубата на друга значима част от Карибската общественост.

Вероятно е също по този начин да зародят въпроси в страни като Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови, Тувалу, Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Гренада, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия и Сейнт Винсент и Гренадини по отношение на това дали новият монарх може законно да добави генерал-губернатор, в случай че конституцията на съответната страна не е била изменена, с цел да се отнася до краля, и продължава да се отнася до кралицата като държавен глава.

Името на кралицата е зашито и в безчет други закони, които ще изискват преправяне, нито елементарен, нито на ниска цена развой, изключително за по-малките страни, които не наемат свои лични законодатели.

Сред конституционните монархии Австралия, Канада и Нова Зеландия имат въведени ограничения, тъй че новият монарх автоматизирано да става държавен глава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР