Когато детето играе, може да се случи да направи и

...
Когато детето играе, може да се случи да направи и
Коментари Харесай

Да се объркаш е част от играта

Когато детето играе, може да се случи да направи и неточности. В това обаче няма нищо ужасно. Дори е потребно за него, считат експертите.

Играта в действителност е самобитен тест за детето. Тя служи освен за развлечение, само че и за потребни уроци. Затова и грешките са нещо изцяло възможно, дори и целесъобразно, тъй като по този начин то се учи, тества своя капацитет и качества.

Ето и 10 съответни изгоди от грешките по време на играене.

1. Лаборатория за познания

За детето играта е тъкмо това. Тя е като лаборатория, в която то натрупа нужните му за живота познания.

2. Трупа косвени прекарвания

Според американския психолог Бъръс Скинър, процесът на знание се реализира посредством силата на опита и грешката. Така прекарванията стават по-впечатлителни, значими и се натрупват в паметта като косвени страсти.

3. Превръща се в детска фитнес зала

Активната игра е в действителност като фитнес зала за децата, в която те могат да опитват и посредством грешките си да схванат по какъв начин да след това да се поправят или пък да преоткрият нови неща.

4. Самочувствието пораства с играта

Независимо от типа на играта и грешките, които непроменяемо детето ще направи, това му носи изгоди от позиция на самочувствието. То се научава по какъв начин да показва себе си и това, което усеща, без напън или тревога.

5. Опознава себе си

Освен положително самочувствие, грешките в играта носят и знание. Чрез тях детето стартира да схваща страстите си и съумява да ги ръководи вярно.

6. Научава своите граници

Това също е извънредно значимо, тъй като посредством придвижването в играта и протичащите се неточности, дребното съумява да разбере кои са лимитите и ресурсите, на които може да разчита. То се спъва, пада, става, скача, катери се и пробва това още веднъж и още веднъж – всякога все по-добре.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР