Когато чуя амбициозни предприемачи да казват, че нямат търпение да

...
Когато чуя амбициозни предприемачи да казват, че нямат търпение да
Коментари Харесай

Суровата истина

Когато чуя амбициозни бизнесмени да споделят, че нямат самообладание да стартират да работят за себе си, с цел да могат да пътуват по света, да си вземат дълги почивки и да прекарват повече време със своите другари и семейство, незабавно им напомням, че всички тези награди идват в по-късните стадии от развиването на бизнеса, а не в самото начало.

Ако желаете да изградите сполучлив бизнес, би трябвало да приемете суровата истина, че ще ви се наложи да извършите доста жертви. Ще би трябвало да замените нормалното работно време от 9:00 ч. до 17:00 ч. с работен ден от 5:00 ч. до 21:00 ч. Ще би трябвало да се откажете от честите срещи с приятелите след работа и от дългите почивки на екзотични дестинация.

Ще ви се наложи да прекарвате доста време сами и да изградите целия си график към задачите, по които работите. Ще би трябвало да свикнете с концепцията, че някои хора във вашия живот няма да останат удовлетворени от решението ви. 

Когато погледна обратно във времето и видя пътят, който съм минал, съзнавам какъв брой доста жертви ми се е налагало да върша, с цел да реализира всичко това, което имам през днешния ден. Всъщност, точно тези жертви ме въодушевиха да напиша моята книга „ ALL IN: 101 Real Life Business Lessons for Emerging Entrepreneurs ”, с която да покажа на покажа на идващото потомство бизнесмени по какъв начин наподобява пътя към триумфа в бизнеса.

Уверете се, че сте подготвени да жертвате тези 5 неща, преди да започнете своето премеждие в света на предприемачеството.

1. Свободното време

За бизнесмените на съществува такова нещо като свободно време. Ако не сте подготвени да бъдете на линия през всичките 24 часа, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, значи не сте подготвени да бъдете бизнесмени. Познавам доста мъже и дами, които споделят, че влагат всичко в построяването на своята мечтана компания, като в същото време с това не отделят нужното време, с цел да бъдат положителни чиновници, а да не приказваме за бизнесмени.

Ако желаете да създадете нещо, което да издържи тестването на времето и да се задържите на върха в бизнеса за 5, 10 или 20 години, би трябвало през цялото време да приемете обстоятелството, че това ще ви коства извънредно доста време и старания.

2. Семейството

Липсата на време за фамилията е може би най-трудната част от живота на младите бизнесмени.

Спомням си какъв брой значима беше ролята на моето семейство, когато започнах първия си бизнес. По това време си тръгвах от офиса в 6, прибирах се за вечеря и прекарвах малко време с моето семейство, след което продължавах работата си от у дома, до момента в който не заспя на бюрото в спалнята. Освен това, прекарвах всяка събота в офиса.

Още тогава знаех, че ще би трябвало да поема този ангажимент, в случай че желая да съумея в бизнеса, и че ще би трябвало да оказа помощ на моето семейство да разбере решението ми, без да се усеща подценено и забравено. Имено когато се изправите пред тази алтернатива, вие ще осъзнаете какви са вашите цели в живота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР